Vad är en Front Sway Bar Link ?

En krängningshämmare är en styv längd av metall bult till fordonets fjädring på båda sidor . De flesta bilarna använder en på framsidan och en på baksidan . Syfte

krängningshämmare minskar krängning genom att agera som hävarm när bilen körs runt ett hörn vid högre hastigheter genom att tvinga däcket på insidan av svängen mot marken . Detta ökar bilens grepp och gör bilen mer stabil och dess hantering mer förutsägbar .
Beskrivning

krängningshämmaren är fastsatt i fordonets upphängning med hjälp av en gungning bar länk , vilket är en kort ( vanligtvis fyra tum till åtta inches ) stav . Länken är kopplad till krängningshämmaren på ena änden och fjädring på den andra änden .


Problem Dessa länkar är enkla enheter och inte har brukar ha problem . Ibland kan de gå sönder , påverkar vilka hur fordonet hanterar . Bussningarna som är del av länken vid endera änden kan också skapa problem om de är slitna. Krängningshämmare länkar är i allmänhet lätt att byta . Fordonet måste lyftas med en domkraft så länken kan tas bort och bytas ut .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/130682.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.