Hur man uppgraderar Rotorer

Bromsar i de flesta bilar består av rotorer - eller stora skivor av metall - och dynor som klämmer ihop för att utöva påtryckningar och stoppa fordonet. Rotorer som är slitna eller inte god kvalitet kan påverka säkerheten och prestandan på din bil. Rotorer kommer i en bred variation, från high end rotorer broms avsedda för racing, till mer "normala" högpresterande rotorer för vardaglig körning. Hursomhelst, kommer en uppgradering förbättra bromssystemet i bilen. Uppgradera dina rotorer är så enkelt som att ta bort den gamla uppsättningen och installera nya högre kvalitet alternativ. Saker du behöver
Jack
Jack står
Lug Sifon skiftnyckel
eller spruta för att dra bromsvätska
Stor Tvingfäste
Ratchet set
Wrench set
Gummi Mallet
Bromsrengöringsmedel eller kisel smörjmedelsspray Rags
Stålborste
broms rotorer
Bromsbelägg
bromsvätska
Funnel
Visa fler instruktioner

1

Rådgör med din Biltema representant eller bilverkstäder handbok för att avgöra vilken typ av rotorer som behövs för din bil. Bestäm vilket är den högsta graden av rotorer du önskar uppgradera till - antingen prestanda, hållbarhet, eller båda kan vara din prioritet. Köpa behövs rotorer, nya bromsklossar, bromsvätska och annat material på din auto utbudet.
2

Öppna huven på bilen och leta reda på huvudbromscylinder lock. Öppna den och ta bort ungefär hälften av bromsvätska med sifon eller sprutan. Ställ åt sidan i en behållare för omhändertagande vid en flytande återvinningscentral.
3

lyfta en ände av fordonet på domkraften tills däcken är upphängda några inches från marken. Placera domkraften under ramen eller axeln och lossa domkraften. Ta bort ett däck på en sida med hjälp av rörtång, och ställ in ratten åt sidan.
4

Placera C-klämman på bromsoket och komprimera den. När det är så hårt du kan få det för hand bör komprimeras tillräckligt för att få bromsok off. Ta bort den C-klämma och med hjälp av harskramla i korrekt storlek, ta bort bultarna på baksidan av bromsok. Lyft bromsok, låt inte den hänga upphängd i bromsledningen eller det kan skada den. Ta bort bromsbeläggen nu. Det är alltid klokt att byta bromsbelägg på samma gång du byter en rotor. Ta bort bromsok fästet.
5

Dra rotorn rakt mot dig genom att sätta båda händerna på vardera sidan och applicera jämnt tryck. Om det inte lossnar lätt det kan vara rostig. Använd bromsen renare eller silikon smörjmedelsspray att lossa den, och klickar på den med gummiklubba om det behövs för att få den i rörelse. När bort städa upp hjulnavet med spray och en stålborste.
6

Skjut den nya rotorn på plats. Skruva fast bromsok fästet på plats. Byt ut bromsbeläggen på bromsoken och sätta bromsok på plats som de satt inför avlägsnande. Dra åt bultarna på bromsoken.
7

Rengör rotor med bromsen renare spray och en ren trasa för att avlägsna olja eller skräp plockas upp under installationen.
8

Byt hjulet och lug nötter och dra åt. Inte ännu sänka fordonet tills du upprepar denna process på den andra sidan av fordonet. Alltid ersätta och uppgradera din utrustning i par om de fungerar på det sättet. Upprepa för den andra änden av fordonet om så behövs tills all utrustning ersätts.
9

Starta motorn när alla rotorer uppgraderas och bilen är sänkt till marken. Tryck på bromspedalen långsamt åt bromsarna och sittplats bromsok. Öppna huven och huvudcylindern locket igen, och använd tratt för att lägga till ny bromsvätska tills det återigen är fullt. Provkör bilen på uppfarten för att vara säker på att bromsarna fungerar som de ska innan du tar bilen på vägen.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/130655.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.