Hur man tar bort E30 Hjälpram Bussning

I E30 är den andra generationen BMW 3-serien och ersatte E21 3-serie 1984. Den E30 är en liten, praktisk men rolig att kör BMW som fortfarande är mycket populär i dag. Precis som alla åldrande BMW, E30 serie bilar har sina svagheter, varav en är de gummibussningar som isolerar den bakre hjälpram från chassit. När dessa blir slitna, kan bilens köregenskaper lossna och oförutsägbar, vilket kräver byte av bussningar. Saker du behöver
Golv uttag (2) katalog Jack står (2) katalog Hylsnyckelsats och spärrfunktion
Torch
Försänkt skruvmejslar (2) katalog 24-tum lång, ½ tums diameter gängstången rör
36-tums, ½-tums diameter gängstången rör
Brickor
Nötter som passar på gängstången
glidhammare vikt
Visa fler instruktioner

1

Ta bort den nedre sittdynan i baksätet. Placera en stor filt över baksidan av sätena så att de inte blir smutsiga.
2

Lossa muttrarna för bakhjulen. Lyft den bakre delen av fordonet och placera den på pallbockar på vardera sidan. Slutför bort hjulen och ställ dem åt sidan.
3

Höj styrstaget med domkraft för att frigöra spänningen från chocken. Demontera bulten vid botten av den chock som fäster den till den bakre armen.
4

Support chassit tvärbalk med en domkraft. Ta bort muttern längst ner på bussningen med en hylsa och spärrskaft. Ta bort de två skruvarna som håller den nedre bussningen plattan på plats. Dessa är placerade precis framför den bakre fästpunkten. Skjut bulten ligger inne i bussningen ur bussningen genom att sätta in 24-tums längd metallstav i bussningen och knacka
5

med hammaren. Bulten kommer ut i det bakre inre området.
6

Sänk domkraften som stödjer tvärbalken och dra tvärbalken ner några inches för att ge tillräckligt utrymme för att ta bort hjälpramen bussning.

7

in en 36-tums längd gängstång röret genom bussningen men inte hela vägen in i fordonet. Placera en platt tvätt på den övre änden av stången och trä sedan en mutter på stången så att ett par trådar av staven sticker ut på andra sidan av muttern.
8

Skjut sliden hammare vikt på stången. Installera en annan bricka och två muttrar på den nedre änden av staven. Använd en fackla för att värma tvärbalken där bussningen är installerad. Värm tvärbalken för åtta till tio minuter.
9

Bänd ut bussningen med två platt huvud skruvmejslar, med glidhammare för att hjälpa till att driva bussningarna ut.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126233.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.