Hur man stämmer upp en 1988 Chevy 2.8 V6

General Motors "60-graders, 2.8L V6 motorn har blivit en populär off-road och racing motor bland entusiaster. Ursprungligen infördes 1980, var denna motor finns i fram och bak-wheel drive fordon, såsom Buick Skylark, Oldsmobile Omega, Pontiac Phoenix, och Chevrolet Citation. År 1988, såg 2.8L många fler applikationer över ett bredare scape av tillverkare, däribland Isuzu, Cadillac och Jeep. Att upprätthålla en regelbunden avstämning och service schema är absolut nödvändigt att hålla denna motor igång ordentligt. Saker du behöver
Luftfilter
Wrench in
5W30 olja
Oljefilter
Cat-back avgasrör
Jack
Jack står
Visa mer Instruktioner
Luftfilter
1

bort luftfiltret höljet som ligger på förarsidan av bilen. Lossa bultarna som håller fallet på plats med resten hos inloppssystemet. Utför den här proceduren om en gång om året, men regelbundet övervaka filter för ständig uppbyggnad.
2

Lossa fästena som håller luftfiltret på plats med luftintaget röret. Lyft luftfilter sakta ur sin viloplats, och se till att inte spilla mycket smuts och skräp.
3

Rengör all smuts och skräp som ligger inne i luftintaget röret eller som föll från luftfiltret under avlägsnandet.
4

Installera det nya luftfiltret på den exakta platsen för det gamla filtret. Använd samma fästen och anpassa det nya filtret med luftintaget systemet.
5

Placera luftfilterhuset enheten tillbaka över det nya luftfiltret. Dra åt bultarna på plats för att säkra. Addera olja och oljefilter
6

Lyft den främre delen av fordonet från marken med domkraften. Ändra 2.8L 's olja en gång var 3000 miles för att säkerställa att motoroljan är att maximera sitt värde genom hela motorn.
7

Placera olja återvinning behållare under oljetråget. Kassera den gamla oljan ordentligt när den har alla samlats i behållaren.
8

Ta bort pluggen från botten av oljetråget och låt all den gamla oljan rinna. Byt tändstift en gång slutade.
9

Skruva den gamla oljefiltret. Varv moturs.
10

Fyll det nya oljefiltret två tredjedelar av olja. Hand-skruv nya filtret i läge för den gamla, vrida medurs för att dra åt. Tillsätt 5W30 motorolja till facket. Övervaka nivån på oljan genom att kontrollera mätstickan. Lägg vid behov.
Halvsats Exhaust
11

Lyft den främre änden av fordonet upp och placera jack står under varje sida av ramen. Gör samma sak för den bakre delen av fordonet, vilket möjliggör lätt tillgång till underredet och avgassystem. Utför denna procedur en gång var fem till sex år.
12

Lossa skruvarna som förbinder avgasröret till katalysatorn för 2.8L 's motor. Placera skruvarna och hangar hårdvara i ett lätt-tillgänglig plats.
13

Skjut avgasröret ut från katalysatorn.
14

Installera den nya avgasröret i samma position som den gamla. Bolt avgasröret på plats med den gamla hårdvaran.
15

Lyft bilen bort av pallbockar, ta bort står underifrån varje sida och sänka bilen tillbaka till marken.
Addera .from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/130600.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.