Hur man lägger vatten i en kylvätsketanken

Bryta ner på sidan av en väg på grund av en överhettad motor är varje förares värsta mardröm. Medan bogsering bilen för reparation kan verka som det enda alternativet, kan en snabb kortsiktig fix får du tillbaka på vägen på nolltid. Hälla vatten i kylvätsketanken kommer att tillåta vattnet att tillfälligt fungera som kylmedel för motorn. Detta bör göra det möjligt att tillräckligt med tid att köra till en affär för att diagnostisera hela problemet. Saker du behöver
Vatten
Funnel
Stora
trasa
Visa fler instruktioner
1

dra över din överhettad bil och stänga av den. Vänta en timme eller så för kylvätskan svalna.
2

Linda en trasa runt övre värmeelementet slangen och försök att pressa den. Om du inte kan lätt pressa kylaren röret, vänta längre på bilen svalna.
3

Linda en trasa runt kylarlocket. Släpp trycket mycket långsamt och försiktigt. Många har bränts göra detta, så vänta längre om du inte är villig att ta risken.
4

Vänd bilen igen när du har tagit bort kylarlocket. Häll långsamt vatten i kylvätskan tills bilen körs på en säker körning temperatur.
5

Skruva av kylarlocket tillbaka mycket långsamt tills den är tät.
6

Kör till närmaste mekaniker att diagnostisera hela problemet. Vanligtvis problemet kan lösas genom att ersätta kylvätska, även om det kan vara en mängd andra frågor.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/130541.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.