Hur att rengöra en transmissionsfilter

Den transmissionsfilter i din bil är konstruerad för att fånga små metalliska partiklar och hålla dem från att gå in i växellådan. Detta filter är gjord av metall och måste demonteras för att fullständigt rensa ut alla fångade partiklar. Normalt är en transmission filter bytas, inte rengöras. Men om du har en äldre modell bil som avbryts, kan du inte kan hitta en ersättare filter eller om du hittar en, kan det bli dyrt. Saker du behöver
Bänk Drill grinder Mössor och bits
Pan
Skivbroms renare
Tandborste
File
Crimp metall
Crimper
Show Mer Instruktioner
1

Demontera filtret, notera hur det sätts ihop så att du kan sätta ihop det i rätt ordning. Använd en bänkslipmaskin att klippa veck som håller clamshell-liknande transmissionsfilter tillsammans. Håll vinkelrät bänkslipmaskin till filtret och köra det längs dess omkrets för att separera sömmen.
2

Borra genom monteringshålet pressningar med en borrkrona för att separera de två halvorna.

Billiga 3

Håll filtret bitarna över en kastrull och spraya dem med skivbroms för att rengöra dem. Den smuts och partiklar kommer att droppa ut i pannan. Något som fortfarande fastnat på filtret bitarna kan rubbas med en tandborste. Var försiktig så att du inte skadar mässingsdelar med tandborsten.
4

File grov ytterkanterna av filter bitar.
5

Montera ihop bitarna i rätt ordning och satte ny pressning av metall i stället med crimpers.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/127244.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.