Orsaker till dålig bränsleekonomi för GMC Sierra 1500

Ägare av pickup lastbilar såsom GMC Sierra 1500 är speciellt påverkade då bränsleekonomin för sina lastbilar minskar. Sierras är inte kända för sin bränsleekonomi, men för sin hållbarhet och prestanda som en fungerande bil. Så när du får ännu färre miles till gallon än du är van vid, kan det påverka verkligen dig ekonomiskt. Den goda nyheten är att de flesta problem med bränsleekonomi kan lösas genom löpande underhåll och enkla justeringar körmönster. Körmönster

Det första man måste bestämma när diagnostisera förlust i bränsleekonomi är om det är ett återkommande problem, eller är en förlust på grund av särskilda körförhållanden. Till exempel, om förlusten i bränsleekonomi märktes när man gör en hel del körning i uppförsbacke, eller gå igenom stop-and-go-trafik, eller när dragande extra vikt, då kan du vara ganska säker på att det inte är ett återkommande problem. Men om du inte ser en förändring under loppet av ett par tankar av gas, måste du leta någon annanstans.

Körning och hantering vanor, såsom att stoppa eller starta plötsligt, eller lämnar bilen tomgång längre perioder, kan också påverka bränsleekonomin.
Fordonsunderhåll

Att se din lastbil är välskött är ett av de enklaste sätten att säkerställa god bränsleekonomi . Byte av olja, kommer oljefilter, luftfilter och bränslefilter vid de rekommenderade intervallen hålla din lastbil som kör i toppskick. Kontrollera och byt ut dina tändstift. Slitna och korroderade tändstift kommer inte antända bränslet ordentligt och kan skära ned på din bränsleekonomi, alltför.
Andra faktorer

Kontrollera bilens timing och däck inflationen. Dåligt justerad timing kan påverka bränsleekonomin, och för lågt lufttryck kan orsaka extra drag, vilket gör att motorn drar mer bränsle för att driva fordonet framåt.

Se till att du inte är dragande runt onödig vikt. Extra vikt förbrukar extra bränsle.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/129401.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.