Vad gör en Electronic Control Module ?

Bilar förlita sig på ett antal elektriska och mekaniska delar för att köras korrekt . Dessa delar styrs via en centralenhet i bilen kallas den elektroniska styrmodulen . Definition

En elektronisk styrmodul , även kallad en elektronisk styrenhet , är det inbyggda systemet som används för att styra funktionerna på elektriska system som finns i ett motorfordon. Ett inbyggt system är ett datorsystem som består av mekaniska och hårdvara delar som används för att utföra en eller några få utvalda funktioner .
Funktion

bilens elektroniska funktioner styrenheten med stängd - styrning , eller en typ av styrschema utformats för att övervaka utmatningarna från ett system i syfte att styra insignaler skickas till systemet . Den elektroniska styrenheten tar emot data via dussintals sensorer i bilens elektriska system och utför beräkningar för att bestämma sådana faktorer som bränsle - tändningen och den tid ett bränsle injektor bör förbli öppna .
minne

En typisk modern elektronisk styrenhet innehåller en 32 - bitars eller 32 basenheter av data , processor . Den kod som används i en genomsnittlig elektronisk styrmodul förbrukar mindre än en megabyte , eller 1.048.576 byte minne . Programmen på en genomsnittlig dator innehåller minst 2 gigabyte kod , mer än 2.000 gånger beloppet av en elektronisk styrenhet .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/127443.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.