Effekter Metanol har på Rubber Auto bränsleslang

Automobiles länge har använt bensin som sin främsta energikälla genom bränsleledningar av gummi . Eftersom tekniken har gått framåt , blandningar av bensin med andra bränslen, t.ex. metanol , har blivit vanligare . Ibland dessa blandningar kan orsaka problem för gummislangar bränsle . Funktion

Metanol är ett bränsle som härrör från alkohol som har förbränningsegenskaper för att driva ett fordons motor . Bränsleslangar , såsom gummi , kan påverkas av olika bränsle kemikalier .
Överväganden

Naturgummi används inte längre för bränsleledningar , eftersom det bryts mycket snabbt med metanolbränsleceller blandningar . Emellertid kan syntetiska gummin används för att göra bränsleslangarna försämra också beroende på förhållandet av metanol till bensin. Ju mer metanol innehållet i ett bränsle , desto snabbare nedbrytning av gummi - baserade bränsleslangar .
Förebyggande /Lösning
p Det finns några material som kan motstå skador från metanol bränsle. Dessa inkluderar polypropen, polyeten och nylon. Tänk på att metanolbränsleceller blandningar har varierande förhållanden , så om det finns en oro över sin reaktion med bränsle spolning , välj en bränsleblandning som har en låg andel av metanol - eller alkohol - härledda portioner .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/130475.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.