Normala Karta sensoravläsningar

En MAP-sensorn är en belastning sensor som kommunicerar med bilens datasystem hur mycket luft går in i motorn. Den jämför avläsningen inuti motorn till ett absolut tryck kalibrering i datasystemet. Andra belastningssensorer är Vakuumgivare och massa sensorer luftflöde. Dessa belastningssensorer har betydelse för bilens tändning timing och luft-bränsleförhållanden. MAP-sensorn bestämmer bränsletillförsel till bilmotorn. MAP Sensor

MAP sensor fyller i för en power ventil i en förgasare och vakuum förskott membranet på bilens distributör. När motorn belastningen blir hög, bränslespridare stanna längre. I detta fall ignorerar MAP-sensorn en signal från syresensor. Genom att koppla bort vakuumtillförseln till MAP-sensor, är det möjligt för motorn att dö av för hög belastning. Datorns timing är också försenad under dessa förhållanden.
MAP Sensor Problem

Faktorer såsom förlust av makt, och råhet när bilen går på tomgång, speglar ett problem med den körbarhet på en bil. Problem med en bils MAP-sensor, dess krets eller dess vakuumanslutning manifesterar sig i dessa typer av körbarhet frågor. Det kom till som datorn läser problemet som en "hög belastning" situation. För att kompensera, gör datorn bränsleinsprutningen pulsbredd längre och saktar tidpunkten för tändningen.
Normal MAP Sensor

En normal MAP-sensorn producerar en spänning läsning som faller vid högre nivåer av vakuum. En digital voltmeter ansluten till sensorn, medan på samma gång att anbringa vakuum till sensorn, hjälper testa MAP-sensorn. När det inte finns något vakuum, och du använder en 5-volts referenssignal, kommer MAP-sensorn läser också nära 5 volt. När du ansöker vakuum, kommer MAP sensoravläsning sjunka tills den blir till en volt på ca 20 inches av vakuum. Addera BARO Sensor

Vissa bil-system kombinerar en barometer tryckgivare, eller BARO-givare, med en MAP-sensor. Dessa sensorer hjälp för att mäta förändringar i väder eller höjd. Datorn läser den höjd och gör nödvändiga ändringar. Till exempel villkoren för mindre luft kräver lägre bränsletillförsel, och sensorn gör nödvändiga justeringar. Om BARO-sensorn inte fungerar rätt, kan det orsaka prestandaproblem i höga höjder om datorn inte reglerar bränsle-luft förhållandet höger.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/130418.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.