1986 Ford F-150 Underhåll Checklista

A 1986 Ford F-150 pickup kan vara gamla i fordonskilometer år, men det betyder inte att det inte kommer att hålla igång pålitligt i många år framöver ... speciellt om du tar dig tid att underhålla det ordentligt. När din bil blir äldre, är det viktigare att få oljan bytt regelbundet och att göra rutinmässiga optimeringar. En Ford F-150 från 1986 kommer troligen att ha mer än 200.000 miles på det till 2011. Det kan till och med närma 300.000 miles. Vid den körsträcka, det finns vissa löpande underhåll steg som du inte vill missa. Inspektion

När du tar din 1986 Ford F-150 in i butiken för nästa TuneUp, be mekanikern att kontrollera hjullagren, naven låsning, bromssystemet och särskilt bromsledningar och slangar . Hjullagren stödjer lastbilens vikt och kan bli skadade under tiden med kraven på sitt jobb. Om de är skadade, har mekaniker ersätta dem. Bromssystemet är en annan som jobbar hårt och kan behöva reservdelar. Om din mekaniker hittar skadade bromsbeläggen eller obalanserade rotorer, har han ersätta eller reparera de delar.
Lubrication

Många delar av din lastbil lita på tillräcklig smörjning för att fortsätta att ge optimal prestanda. Utan god smörjning, kan vissa delar av din bil skadas och måste repareras. Be din mekaniker att smörja automatlåda och transaxle koppling att hålla transmissionen fungerar som det ska. Du bör också göra en vanlig oljebyte på bilen för att hålla motorn i gott skick.
Byte

Viss lastbil delar erfarenheter slit-och-tår som en del av den dagliga driften och kan behöva bytas ut. Be din mekaniker att kontrollera filtret motorolja och byt ut den om det behövs. Vevhuset Vätskan bör också bytas ut. Du bör ha din mekaniker gör en rutinkontroll av luftfiltret och byt ut det, även om det är igensatt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/130101.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.