Hur man byter en topplockspackning på en 96 Tacoma

Den 1996 Toyota Tacoma kom utrustad med sju olika utföranden och antingen en 2,4-liters eller en 3,4-liters motor. Oavsett om du har en bakhjulsdriven eller fyrhjulsdriven motor, byta packning i Tacoma är relativt likartad. Detta är vanligtvis ett jobb för en tekniker eftersom det kräver avlägsnandet av de flesta motordelar bil. Men om du har lite erfarenhet med motor reparation du kan göra det själv i ett par timmar. Saker du behöver
Ratchet och uttag
Skruvmejsel
Kylvätska
Ny topplockspackning
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Ge din Toyota Tacoma ett par timmar för att svalna. Koppla batterikablarna jordat. Placera en ren kanna under kylaren för att fånga kylvätska när det rinner. Om kylvätskan är ren, återanvända vätskan.
2

Etikett och bifoga en tagg till varje komponent för identifiering. Koppla loss avgasröret bort av grenröret. Lyft aggregatet luftrenaren från bilen, inklusive slangarna. Drapera förgasaren med ett rent lock. Töm motorolja. Lossa Värmeslangarna, gasvajern och ledningar:. Kall blandning värmetråd, temperatur indikator, bränsle cut magnetventil och vatten temperaturmätare avsändare
3

Koppla de olika ledningar och slangar: träkolskanistern , bromsservo, huvud bränsleledningen, bränsle returledning, vakuum växelventilen inklusive fästet. Ta bort motorns kabelstam, distributör, tändstift, ventilkåpan och monteras på servostyrning.
4

Använd veven bulten att svänga motorn till höger tills kolven sitter på Top Dead Center . Ta bort den halvcirkelformade plugg, kamdrev bult och glida distributören redskap och distansen från kammen. Håll kedjan ansluten till drevet. Sitt drevet på svängningsdämparen. Knyt en bit tråd till kedjan för att hålla upp från motorn. Avlägsna bulten av kamkedjan lock.
5

Lossa topplocket bulten i sekvens rekommenderar av Toyota. Konsultera en Tacoma reparationshandbok för lämpligt mönster. Tillåta två eller tre pass för bultarna att lossna. Lyft cylinderhuvudet och slitna packningen. Sitt cylinderhuvudet på ett arbetsbord. Använd en skruvmejsel om du har problem med att lyfta packningen på sin plats. Rengör och skrapa området väl, parning yta.
6

Place flytande sealer på blockets främre hörnen och placera den nya topplockspackningen. Rikta in packningen med plugg för korrekt positionering. Placera aggregatet vipparm ovanpå pinnarna. Placera bultarna i topplocket. Dra åt bultarna i tre pass. Bultarna lämplig täthet är 58 foot-pounds. Konsultera en Tacoma handbok för korrekt sekvens och vridmoment specifikation.
7

Byt remmen kedjeskyddet till 9 foot-pounds. Motorn ska vara inställd på Top Dead Center. Placera drevet på kamaxeln träpinne. Sätt tillbaka distributören och kammen tryckplattan. Byt ut alla andra motordelar tillbaka på Tacoma, inklusive församlingar, ledningar, slangar, ledningar och kablar. Kontrollera med en reparationshandbok för de vridmoment specifikationer för resten av bultarna. Försäkra alla slangar sitter ordentligt på plats och inte är löst.
8

Anslut batterikablarna. Byt motorolja och kylvätska. Slå på motorn för att värma upp. Justera timingen och kontrollera vätskenivåer. Testa fordonet för att säkerställa korrekt drift. Leta efter läckor.
9

Rengör topplocket och passande yta av packningen. Inspektera området för läckor, bucklor, sprickor eller defekter. Placera No.1 kolven i Top Dead Center eller TDC genom att vrida på vevaxeln. Montera en ny packning och placera topplocket. Använd ny monteringsbulten på topplocket.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/130409.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.