Hur man byter packningen ventilkåpa på en Focus Zx3

Ford Focus infördes som en 2000 modell för att ersätta Escort, som hade varit i Fords sortiment sedan 1981. Även om fokus ligger fortfarande produceras med 2010, var det ZX3, som hänvisar till basen 3-dörrars halvkombi coupe, upphörde i Nordamerika efter 2007 års modell. Den ZX3 kom med Fords Zetec motorn, en fyrcylindrig dubbla överliggande kamaxlar enhet. Ventilen locket ligger på toppen av motorn och är tillverkad av svart plast. Ventilen packning wil bli spröda med åldern och kan orsaka oljeläckage, vilket kräver sin ersättare. Saker du behöver
8 mm hylsa
Ratchet skiftnyckel med förlängning
ren trasa
Smärgelduk
ersätter ventilen över packningen
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven på din ZX3 och låt motorn svalna, om det hade bara körts.
2

Ta bort de fyra tändkablarna ligger på toppen av motorn genom att dra dem rakt upp. Lay ledningarna ur vägen av ventilkåpan. Märk tändkablarna, så att de kan anbringas på nytt i rätt ordning senare.
3

unsnap gasreglaget och kryssning trådar kontroll från sina fästklamrarna ovanpå ventilkåpan och skjuta dem åt sidan. Ta bort röret luftintaget från baksidan av ventilkåpan genom att dra den rakt upp. Tryck in röret åt sidan.
4

Ta bort de 10 fästbultarna från omkretsen av ventilkåpan med en 8 mm hylsa och spärrskaft med en förlängning. Sätt i bultarna åt sidan. Försiktigt och dra bestämt ventilkåpan rakt av motorn.
5

Rengör ventilkåpan ytan packning parning på motorn med en ren trasa. Använd en smärgelduk för envisa avlagringar. Låt inte någon packning rester att falla in i motorn. Dra den gamla packningen från insidan av ventilkåpan och kassera den.
6

Tryck bestämt den nya packningen i spåren på undersidan av ventilkåpan. Placera ventilen tillbaka locket över motorn och dra åt alla fästskruvar. Använd 8 mm hylsa och spärrskaft till slut dra åt skruvarna, men inte för hårt, eftersom locket kan förvränga eller spricka.
7

Skjut gasreglaget och kryssning styrkablar tillbaka i sina clips tills de snäpper på plats. Tryck in röret luftintaget på plats tills den sitter ordentligt. Skjut tändkablarna tillbaka på tändstiften tills de snäpper på plats. Stäng huven.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126746.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.