Hur att förlänga livslängden av djup-cells batterier

En djup-cycle batteri, ibland kallad deep-cell, är blybatterier som är avsedda att laddas ur helt innan det laddas igen. Dessa typer av batterier är vanliga i fritidsfordon och båtar där ett konstant flöde av el behövs för att driva elektronik och apparater även när motorn inte är igång. Medan djupt cycle batterier är mer hållbara än vanliga bilbatterier de kommer att börja förlora makten över åren. Vissa standard underhåll och lagringsteknik kan förlänga livslängden på din djupt cykel batteri. Saker du behöver
Batteriladdare
Destillerat vatten
Korrosion renare
Handduk
Goggles
Gummihandskar
Visa fler instruktioner
1 < p> Ladda batteriet fullt innan du använder. En djupt cykel batteri bör laddas i tre steg - bulk, absorption och float. Forcerad laddning används för att återställa batteriet till cirka 90 procent av sin kapacitet. Absorptionsladdning används för den slutliga 10 procent laddning där strömmen gradvis minskar för att undvika överladdning. Underhållsladdning är en underhållsladdning. De flesta batteriladdare själv reglera dessa tre stadier.
2

Låt inte ett djupt cykel batteri rinna under 10,5 volt. Detta är när batteriet är helt urladdat och skador börjar uppstå. Det är bättre att ladda batteriet när det har nått 50 procent av kapaciteten. Addera 3

Recharge omedelbart efter att det har laddats ur. Batterier som sitter utan att åtalas är mer mottagliga för korrosion.
4

Installera ett "batteri off" switch för dina djupa-cycle batterier. Detta kommer att motverka effekten av parasitiska elektriska laster som lever på batteriet även när de inte är i drift. Sådana saker som maskinen visar och radioapparater förbrukar en liten mängd energi, men kommer så småningom att tömma batteriet. Ett batteri strömbrytare bidrar till att undvika en fullständig urladdning av din djupt cykel batteri.
5

Undvik varma temperaturer. Heat har många negativa påverkan på batteriets livslängd: avlopp laddningen snabbare, avdunstar vattnet och är en katalysator för korrosion. Djup-cycle batterier bör förvaras i en sval miljö.
6

bibehålla den rätta vattennivån i din djupt cykel batteri. Regelbundet kontrollera vattennivån genom att ta bort gummihylsorna som kantar toppen av batteriet. Lägg destillerat vatten om nivån är lägre än batteriets fyllning linje. Du ska bara lägga vatten efter ett batteri har laddat, såvida blyplattorna exponeras. Då måste du lägga på med destillerat vatten för att täcka plattorna innan du laddar.
7

Rengör batteriets och kabel anslutningar regelbundet för att undvika korrosion. Om korrosion har redan byggt upp måste du rengöra polerna. Korrosion är läckt batterisyra så rengöring kommer att kräva en bas, såsom bikarbonat löst i vatten. Du kan köpa korrosion renare på någon hårdvara eller bildelar butiken.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/130382.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.