Hur att byta batteri i en Mitsubishi Lancer

Även om du inte är mekaniskt benägna, kommer att ta bort batteriet från din Mitsubishi Lancer tar mindre än 30 minuter om du har rätt verktyg. Var noga med att använda handskar och hantera batteriet med omsorg om den är skadad på något sätt eller om du märker överdriven korrosion på anslutningarna. Batterisyra är mycket frätande och kommer att bränna huden. Saker du behöver Flighter Crescent skiftnyckel och tång (eller korrekt storlek box skiftnycklar) katalog Handskar
Philips skruvmejsel (för 2008 + Lancers) katalog Batteri post och terminal rengöringsverktyg
Show Fler Instruktioner
1

Prop öppnar huven på din Mitsubishi Lancer.
2

Avlägsna metallkonsolen som håller batteriet i dess fack. Använd skiftnyckel eller rätt storlek rutan skiftnyckel för att lossa och ta bort muttrarna som håller hållaren på plats. När du har tagit bort muttrarna från båda sidor, dra fästet bort i toppen av batteriet. Om du har en sen modell Lancer, kör plast luftintaget också över toppen av ditt batteri. Detta kan enkelt tas bort med hjälp av din Philips-skruvmejsel för att ta ut skruvarna på framsidan av intaget, ovanför grillen. Efter skruvarna är ute, bör du kunna glida intaget ur vägen.
3

Kroka den negativa batterikabeln först. På de flesta Lancers har denna terminal inte ett plasthölje. Använd din halvmåne för att lossa muttern på klämman. Om bulten börjar vända, kan du behöva hålla bulten huvudet med tång. När klämman är lös, dra från batteriet inlägg och stoppa in den åt sidan.
4

Skjut plastkåpan bort av den positiva batteripolen och lossa klämman på samma sätt som du lossade det negativa. Dra klämman bort av stolpen och stoppa in kabeln åt sidan så att den inte fastnar på batteriet.
5

Lyft ut batteriet ur facket. Kom ihåg, om den är rostig eller skadad på något sätt, inte låta det komma i kontakt med huden. Använd tjocka handskar för att hantera batteriet.
6

Rengör klämmorna på dina batterikablar med ditt batteri inlägg och terminal rengöring verktyg. Pensla dem tills metallen verkar skina.
7

Placera din nya batteriet i facket, vilket gör att du rada upp negativa inlägg med minuskabeln. Den negativa inlägg på din nya batteriet kommer att markeras med ett minustecken.
8

Fäst den positiva kabeln först genom att skjuta klämman över posten. Dra åt muttern på klämman med dina nycklar. Klämman skall vara stram nog att du inte kan flytta den för hand. Efteråt, skjut skyddande plastlocket över pluspolen.
9

Fäst den negativa kabeln på samma sätt som du fäst den positiva kabeln.
10

tillbaka metallkonsolen på ovanpå batteriet, se till att det sitter tätt runt kanten på batteriet, dra åt muttrarna, dra ner dem så att batteriet är helt orörlig. Om du har en senare modell Lancer, måste du sedan sätta tillbaka din luftintaget genom att skjuta det på plats och sedan fästa skruvarna med din Philips skruvmejsel.
11

Stäng huven och starta din Mitsubishi Lancer. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125958.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.