Vilka är de funktioner av hydraulvätska ?

Hydraulik arbete genom att tvinga små mängder vätska genom en smal öppning eller slang som ger resistens eller tryck i ett koncentrerat område för att flytta ett stort objekt . Hydrauliska system fungerar utanför samma princip . Hydraulvätska används för att utföra detta ändamål. Fluid som normalt utnyttjas i hydrauliska system tjänar det primära syftet att överföra ström till en hydraulisk krets . Smörjmedel

Hydraulvätska är utformad för att smörja pumpar och motorer utan att försämra funktionen hos delarna inom det hydrauliska systemet. Denna smörjning minskar friktion och slitage i systemet , som förlänger livslängden hos utrustningen.
Inhibitor

Hydraulvätska hämmar rost som inträffar i systemet från fukt. Luft bringar fukt till systemet när det kommer in i och ut ur reservoaren. Denna fukt kan kondensera och skapa rost . Hydraulvätska fällor fukten och tar bort det från systemet . Korrosion och erosion också hålls under kontroll av användningen av hydraulolja .
Heat Transfer

Överdriven värme i ett hydraulsystem måste tas bort eller systemet kommer inte fungera så effektivt . Andra problem som blir följden av att inte ha en effektiv hydraulolja inkluderar ökat slitage på systemet och ett icke-funktionellt systemet .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126889.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.