Hur man tar bort en topplockspackning på en '94 Cavalier

Den 1994 Chevrolet Cavalier var en sportig bil avtäcktes av General Motors 1981. Oavsett om du äger en sedan eller kombi modell, kan det komma en tid du behöver ta bort en topplockspackning från bilens motor. En blåst topplockspackning kan vara en följd av en överhettad motor, skadade bultar eller en defekt värme packning. När du tar bort topplockspackning, måste du ta bort eller koppla majoriteten av motorkomponenter för att nå packningen. Huvudet packningen sitter under topplocket, ovanför motorblocket. Saker du behöver
Ratchet och uttag
Skruvmejsel
Kylvätska
Ny topplockspackning
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Let din Cavalier sitta över natten för att försäkra att motorn är kall när du börjar arbeta. Lossa kabeln från batteriet. Om ditt fordon har bränsleinsprutning, måste du släpper trycket från bränslesystemet. Placera en ren behållare under kylaren för att tappa ur kylvätskan - du kan återanvända kylvätskan om den är fortfarande bra. Ta ut huset luftrenare.
2

Lyft Cavalier och stöd bilen med vadderade pallbockar. Ta och lossa komponenter som är placerad nära motorblocket. Ta av avgasskärmen och lossa avgasröret. Koppla värmaren slangen som ansluter till insugningsröret. Placera komponenterna i närheten av fordonet, på marken.
3

Skriv namnet på varje komponent på en etikett och tagga delen. Ta motorns fästbultar och konsoler motor. Koppla ur och ta bort kablar, slangar och aggregat, bl.a. vakuumledningarna, air management pipe, distributör, accelerator koppling, övre kylarslangen, löprulle, servopump och makten bälten styrning.
4

Lossa och täta linjen bränslesystemet på förgasaren. Lyft generatorn (fäst med dess ledningar), alternator brace och övre fästen. Ta av locket vipparm, stötstänger och vipparmar.
5

Skruva loss och ta bort topplocksbultarna, i motsatt ordningsföljd för åtdragning. Kasta bort de gamla bultarna. Du måste använda nya skruvar när du installerar ett nytt topplock och ny packning. Ta topplocket ut ur fordonet. Ta bort den gamla topplockspackning från Cavalier. Torka och rengör ytan parning av packningen.
6

Avlägsna skruvarna från topplocket i ett kors-sekvens i motsatt ordning för installationen. Börja med skruvarna som är längst bort och arbeta dig fram till mitten av topplocket.
7

Titta på cylindern för slitna och skadade områden och byt ut vid behov. Ta bort den gamla topplockspackning och rengör ytan. Placera ett lock över motorblocket för att försäkra smuts, damm och främmande föremål inte går i motorn. Rada upp kontrollsystemen läppar och stift plugg. Sätt kontroll läpparna på plats och position en O-ring.
8

Lägg en ny topplockspackning med de identifikationsnummer uppåt. Placera kamaxeln och oljade kamaxel. Dra åt skruvarna på topplocket och vridmoment med en tre-steg. Dra åt fästbultarna till 65 foot-pounds, placera en tätning till de nedre kanterna av de halvrunda delar av den nya topplockspackningen bältade sida och ställning ventilkåpan. Dra åt bultarna i rätt ordning till 26 2.1 mul-pounds och dra åt bultarna ett till sex igen till 2,95 foot-pounds.
9

Ersätt alla delar i motorblocket i omvänd ordning . Fyll på kylvätska. Referens en Mitsubishi servicemanual för rätt ordning och vridmoment av de olika Mitsubishi fordon.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/130376.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.