Hur man lägger in en 350 small block tillsammans igen

återmonteras en Chevrolet 350-kubik-tums motor är en detaljerad steg-för-steg, process med många dyra delar och kräver noggrann uppmärksamhet på detaljer. Det finns ett par steg - ofta försummas av maskinbyggare - som bör utföras före slutmonteringen. När du har fastställt att alla delar kommer att passa ordentligt, kan du börja monteringen. Instruktioner
1

isär motorn i sin helhet. En riktig motor bygga upp kräver en kal kvarter som utgångspunkt. Efter alla delar har tagits bort från motorblocket, rengör blocket och alla delar som ska återanvändas. Se till att ta bort eventuella frysa pluggar och rensa ut all intern olja och passager kylvätska med en högtrycksslang för att avlägsna allt skräp. Varje bit av skräp kvar i motorn så småningom finna sin väg in ett lager eller liknande del av motorn och kan orsaka ett allvarligt fel.
2

Test passar alla motordelar. Detta är ett kritiskt steg i motorn byggnad ofta förbises av lekmän och proffs. Test montering av motordelar inkluderar, men är inte begränsat till, partiell installation av vevaxeln (att se motvikterna rensa alla hinder när spunnet), provmontering alla kolvar i cylindrar, installation av cylinderhuvuden och alla ventilkomponenterna tåg (för att försäkra kolv och godkännanden ventil), och kamaxel installationen (kontrollera lyftare godkännanden och ventiltider). Var noga med att installera lager och smörjning som behövs, för att inte skada någon tidskrift ytor.
3

Maskindelar som behövs. Detta omfattar vanligtvis avlägsnande gjutning flash, kontroll av radie, eller förstärka, passager olja, och utjämning drain-back områden i lyften dalen. Varje motor är unik och kommer att kräva olika modifieringar. Om du är osäker på något, kolla med en läkare innan du försöker några ändringar.
4

Installera alla motordelar. Börja med genom att installera alla lagren och korrekt smörjning alla delar. Montera vevaxelns först, följt av vevstakarna, kolvar och kolvringar. Efter dessa delar (kallas roterande enheten) har installerats korrekt åtdragna tillverkarens specifikationer, installera insugningsröret, kamaxel, topplock, och ventilstyrning. Korrekt installation av ventilen tåget kunde enkelt omfatta en hel ny artikel, så hänvisa till tillverkarens specifikationer för denna process. Montera oljetråget och cylinder täcker huvudet. Efter ventilen tåget har installerats och korrekt clearanced, installera förgasaren och en del av gasen kopplingen. Montera motorns kringsystem. Dessa inkluderar generatorn, luftkonditionering kompressor (om sådan finns) och servopumpen.
5

Fäst motorn på fordonet. På detta stadium är motorn klar att sänkas ned i motorrummet och fäst fästpunkterna. Efter bultning motorn till fordonets chassi, montera utblåsningsgrenrören, startmotor och tändsystem. Fäst serpentin bälte (eller bälten) och tändstift, och lägga motorn vätskor. Montera gasreglage koppling, slangar kylvätska, och alla andra nödvändiga slangar och sladdar.
6

Start och provkörning av motorn. Bryt i motorn enligt tillverkarens specifikationer.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/130355.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.