Vindrutetorkare motorkablar

Vindrutetorkarna på ett fordon drivs av en omkopplare som ansluter eller bryter strömmen till vindrutan torkarmotorn. När motorn slits ut och måste bytas ut, kan anslutningen av vindrutan ledningar torkarmotorn till omkopplaren vara förvirrande. Till skillnad från andra tillbehör i fordon, kör motorn dess jordledning genom omkopplaren, i stället för jordning direkt till ramen av bilen. När motorn är monterad på brandväggen och ansluten till torkararmarna, är det lätt att koppla motorn till fordonets elektriska sele. Saker du behöver
Ficklampa
Vitt bläck permanent markör
14-gauge elektrisk tråd
Elektrikerhandskar tänger Sida 2 piggyback flatstift Sida 2 flatstift
eltejp (tillval)
Visa fler instruktioner
1

öppna dörren på förarsidan och använda en ficklampa för att leta upp under instrumentbrädan, bakom där torkar brytaren är placerad på instrumentbrädan, för att hitta den torkar byta plint. Kopplingsplinten ska ha ledningar som kommer från från en sida som leder tillbaka till växeln och fordonets säkringsbox, samt fem kontakter blad på den motsatta sidan som inte har några sladdar som är anslutna till dem.
2

Markera hörnet kanten på bladet kontakt sidan av terminalen som är mittemot den vita eller röda kabeln kommer in på motsatt sida med en vit markering. Den vita bläck kommer att vara lätt att se under instrumentbrädan. Den vita eller röda tråd är strömkabeln från fordonets säkringsdosan. Det första bladet kontakten vid kanten du märkt är det höghastighetståg torkaromkopplarens anslutning.
3

Klipp två bitar av tråd fyra inches lång, och band 1/4-tums isolering från båda ändarna av varje tråd med hjälp av elektriker tänger.
4

Crimp en enda spade kontakt på varje ände av en av trådarna med hjälp av elektriker tänger.
5

Crimp en piggyback spadkopplare på ena änden av den återstående tråd, och en enda spade kontakt i andra änden med hjälp av elektriker tång. En piggyback-anslutning är ibland som ett blad skarv terminal, och har en spade kontakt i ena änden och två kontakter blad i den andra änden, vilket ger utrymme för två spade anslutningar som skall göras från ett blad anslutning.
6

Tryck enda spade terminal korta kabeln med enkel-och kombitrafik slutar på femte eller sista blad på den andra änden längs kontaktsidan. Skjut piggy-back spade på mitten, eller tredje bladet.
7

Push en av de enskilt flatstift av den kvarvarande korta kabeln på bladet kontakten på kombitrafik. Skjut spade uttaget på den andra änden på det första bladet.
8

Dra de två ledningarna från torkarmotorn genom den närmaste öppningen i brandväggen. Gör detta genom att följa andra kablar i motorrummet till där de passerar genom brandväggen, eller leta efter tillfälliga pluggar som har placerats i oanvända hål i väggen.
9

Strip 1/4-tums isolering från båda ändarna av de två ledningarna från vindrutetorkarens motor. De flesta tillverkare har redan sänkt isoleringen 1/4-tums från slutet, men lämnade det för att skydda kärnan under transport. Drag isoleringen tips för hand, eller använd elektriker tång att strippa bort det.
10

Crimp en enda spade kontakten på slutet av varje av trådarna torkarmotorn. Anslut den svarta kabeln från motorn till den fjärde bladet på torkaromkopplarens terminalen, vilket är jordledningen anslutningen.
11

Anslut den vita, röda eller gröna kabeln från torkarmotorn till det andra bladet på torkaromkopplarens terminalen. Detta är makt kabelanslutning. Stoppa terminalen torkaromkopplarens tillbaka upp i ledningsnätet på instrumentbrädan så att den inte hänger ner.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131360.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.