Hur Blanda Auto Paint Med rätt förhållande

Mixing auto målar till det korrekta förhållandet är en relativt enkel procedur och kan utföras på två olika sätt. Moderna material kräver användning av färg mätsticka för att tillverka utspädda mängder i volym. Men vissa typer av auto färg, såsom syntetmaterial, fortfarande kräver blandning. Rätt blandning gör det enklare tillämpning och effektiv färgflöde. I sin tur hjälper denna färg att finfördela korrekt för att producera en överlägsen finish med minimalt "apelsinskal"-typ texturer, stark metallisk innehåll och utmärkta nivåer av vidhäftning. Saker du behöver
Paint
Härdare
Förtunningar
Paint mätsticka
Clean potten
Viskositet cup
Latexhandskar
Stoppur
Visa mer Instruktioner
mätsticka Metod
1

Se tekniska datablad som medföljer färgen för att fastställa det korrekta blandningsförhållandet. De flesta moderna två-pack system och lösningsmedelsbaserade metalliska färger blandas i förhållandet 2:1 med en kompatibel härdare eller förtunning. Vatten-baserade färger är oftast blandas i ett förhållande av 10:1 med en kompatibel vattenbaserade tunnare.
2

Ta en ren blandning krukan och placera en färg mätsticka med rätt förhållande markeringarna inuti det . Pinnen ska vila upprätt mot väggarna i potten. Rör om färgen i flera minuter så att den blandas grundligt. Fastställa hur mycket färg kommer att krävas. Måla blanda pinnar är markerade med mätningar av en tiondel av en liter så om du behöver 300ml av material, måste du hälla i tillräckligt paint tills den når nummer 3 på vänster sida av mätsticka.

3

Store färgen bort och ta bort locket från en burk kompatibla härdare. Den mellersta delen av färgen mätsticka kommer att märkas ut med motsvarande mätningar till de som används på vänster sida av pinnen. Om du har hällt till siffran 3 på vänster sida, häll i tillräckligt härdare tills den når nummer tre på mitten av färgen mätsticka.
4

Sätt på locket på härdare och ta en burk av kompatibla förtunning. Den högra sidan av pinnen kommer att märkas ut med procenttal i steg om 10%. De flesta moderna material kräver endast 10% av kompatibla thinner så lägger tillräckligt med material tills den når rätt rad.
5

Förvara thinner bort på ett säkert sätt och rör färgen, härdare och thinner tillsammans med samma färg blanda fastnar. Materialet kan nu läggas till pistolen och appliceras på fordonet. Se det tekniska databladet och visa Rekommenderad viskositet tider
Viskositet Cup Method
6

. En viskositet kopp rymmer en vanlig mätning av förtunnad färg och tiden är hur lång tid det ska ta för förtunnad material rinna igenom koppen. Detta brukar presenteras som intervall. Exempelvis kan viskositeten tid ligga inom området av 15 till 18 sekunder.
7

Aktivera färgen genom tillsats av en mängd härdare. Se det tekniska databladet för att fastställa förhållandet och använda en markerad färg mätsticka för att hjälpa dig att skapa ett basmaterial innan viskositeten kontrollen inleds. Se till att du har ett stoppur redo och att timern är inställd på noll. Helt fördjupa viskositeten bägaren i den aktiverade färgen, se den avtagbara locket på koppen
8

är på plats. Använd latexhandskar för att stoppa färgen få på huden. Lyft viskositeten koppen ur färgen och låt överflödigt material att falla tillbaka in i tenn.
9

Ta bort locket på viskositeten cup och, samtidigt, aktivera stoppuret. Du kan behöva en andra person att göra detta lättare. Låt allt material att strömma genom hålet för viskositeten koppen tills den är tom. Inaktivera stoppur som den sista av färgen faller igenom.
10

Läs tiden på tidtagaruret. Om det faller inom det rekommenderade intervallet, är färgen klar att använda. Om tiden registreras understiger det rekommenderade intervallet, är det blandade färgen för tunn och mer basfärg bör läggas. Om tiden är över det rekommenderade intervallet, är färgen för tjock och mer tunnare bör läggas. Fortsätta att genomföra viskositet kontroller tills rätt tid uppnås.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/130339.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.