Starter Vs . Kontaktor

Förrätter och kontaktorer både styrning av elmotorer , de kan tyckas att beskriva samma funktion , men en närmare titt visar sina funktionella och fysiska skillnader . Fysisk skillnad

En förrätt hänvisar ofta till en komponentmontering som innefattar ett hus , en kontaktor och ett extra relä för överbelastningsskydd och som används för att starta en elektrisk motor . En kontaktor är en elektrisk switch liknar ett relä används för att växla ström på och av i en krets utan överbelastningsskydd .
Funktionella skillnader

Både förrätt och kontaktorer använder sig av låg spänning för att dra kontakter tillsammans . Kontaktorer betygsatt av deras ström i ampere och fungerar genom att skicka en styrspänning till entreprenören spolen . Förrätter är betygsatt av deras hästkrafter kapacitet och hur mycket ström de använder .


Användning skillnader elektriskt styrda omkopplare , kontaktorer kontroll elmotorer , värmekretsar och diverse elektriska belastningar utan att ge överbelastningsskydd . Kontaktorn gäller spänningen till en kontaktor spole för att sluta kontakterna och lämna och avbryta strömmen till kretsen . Förrätter styr elkraft till kontakter för styrning av elmotorer . Startmotorn sysselsätter överlastreläer att skydda motorn från lasten överspänning genom att stänga ner för att förhindra överhettning . Båda komponenterna finns i olika storlekar , från handhållna enheter till en fot lång eller större .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131281.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.