Vad gör ett EPC sändningsknapp?

Den elektroniska tryckreglering (EPC) sändningsknapp styr EPC-enheten, som reglerar det hydrauliska trycket i din automatlåda. Denna förordning möjliggör överföring ändra sina motståndsnivåer när motorn börjar arbeta hårdare. Med större tryck, måste motorn arbeta hårdare för att flytta redskap som hindrar den från att köra upp mot sin redline. Omvänt, när motorn är under belastning, minskas trycket av EPC så att motorn fungerar sämre på att behöva flytta transmissionsorgan och kan använda sin energi för att flytta lasten. Automatväxellådor

Inom din automatlåda finns en koppling (eller två kullar i fallet med en växellåda med dubbla kopplingar) som ingriper kugghjulen (antalet växlar beror på din märke och modell av bil ). Hydraultryck driver kopplingen fram och tillbaka. Trycket justeras via en hydraulpump och ändra fjäderkonstanten på en solenoid. EPC solenoid (en elektriskt flyttas membran) blöder av tryck från Addera EPC Solenoid

transmissionen, vilket sålunda ökar mängden arbete hydraulpumpen har att göra för att skjuta eller dra kopplingen. Denna blödning minskar excessiv inre hydrauliskt tryck i syfte att förhindra skador inuti transmissionshöljet. Även om det kan tyckas motsägelsefullt att avsiktligt öka arbetet en motor har att göra, är målet att hålla motorn i sin effektklass. En effektklass är en serie varv per minut (RPM) med motor som presterar bäst. Genom att motorn arbeta mer för att pumpa hydrauliken orsakar EPC solenoiden motorn att artificiellt hålla sig inom sin effektklass.
Ändring

EPC sändningsknapp är normalt inte kan nås av användaren. Endast mekanik eller yrkesförare ska ändra EPC omkopplarinställningar. Omkopplarna är modifierade för att öka eller minska motståndet hos solenoiden så att den öppnar vid olika inställningar. EPC övervakar luftflödet som kommer in i motorn, EPC växla motorvarvtal och gaspådrag ställning.
Tillgänglighet

På äldre bilar kan modifieras med en skruvmejsel, men många äldre bilar helt enkelt inte tillåter denna omkopplare ändras. Det är mycket lätt att skada din bil genom att ändra dessa inställningar, antingen genom att ha för mycket press och blåser ut väggarna i sändningen eller genom att ha för lite och orsakar kopplingen att fastna i fiskeredskap. På nyare bilar EPC-omkopplaren är mjukvarubaserade, vilket innebär att du behöver särskild diagnostisk utrustning för att kommunicera med bilens dator.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/129982.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.