Hur man reparerar en sensor luftmassa i motorn på en Mercedes

Mercedes var ursprungligen grundades 1886, utvecklar diligenser med bensinmotorer. Det var inte förrän 1901 som den tysk-baserade företaget släppt sin första bil till konsumentmarknaden. Efter flera decennier av produktion erfarenhet, började Mercedes småningom massproducera bilar för en bredare publik. Länge betraktas som en lyx biltillverkare, kan kostnaden för Mercedes reparationer i USA vara en oroande insikt. Den massluftflöde (MAF) sensor mäter mängden luft som ska distribueras till motorn så att den producerar rätt mängd ström. Byte av MAF-sensorn är en relativt enkel uppgift och kan göras hemma med rätt verktyg. Saker du behöver
Mass Air Flow (MAF) sensor byte skiftnyckel
Hylsnyckelsats
Air filterbyte
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven av din Mercedes och lokalisera LUFTMASSFLÖDESGIVARE (MAF) sensor, mestadels mellan luftrenaren rutan och luftintagsröret av mer moderniserade motorer.
2

Lossa alla klämmor som håller luften filtrera rutan till intaget slangen och koppla helt. Ta bort luftfiltret inuti och rengör detta område av all smuts som kan ha byggt upp över den omfattande användningen av din Mercedes. Detta steg är inte nödvändigt att ta bort och ersätta MAF sensorn, men det kommer säkert att bidra till att förbättra funktionaliteten i den nya sensorn en gång installerat. Byt ut luftfiltret vid behov, men lämna luftskåpet bortkopplad vid denna tidpunkt.
3

Använd den nödvändiga kontakten för att ta bort bulten som håller klämman av luftintagsröret. Ta bort detta stycke för att frigöra insugningsröret.
4

Pinch båda sidor av MAF sensorn och vicka gratis tills du har helt tagit bort denna del ur motorn. Ha tålamod, eftersom det kan ta en stund av din tid för att lossa.
5

Jämför den gamla MAF sensorn som du bara bort med sitt byte motsvarighet. Kontrollera båda sensorerna matchar identiskt och ersätta den nya MAF sensorn precis som den nya avlägsnades. Det ska glida på mycket enkelt, med lite vickar att ställa på plats.
6

Återanslut alla delar som togs bort för att komma åt MAF sensorn och rengör luftfiltret rutan. Kontrollera att alla skruvar är ordentligt åtdragna för att hålla de avsedda klämmor tillsammans, se till att luftintaget röret och luftfilter box båda är inställda exakt som de var innan demontering och montering av MAF-givaren.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131784.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.