Hur du felsöker 150 CC Scooter

Många enkla komponenter i en 150 cc skoter kan funktionsfel som innebär att skotern att prestera sämre. Att snabbt kunna felsöka eventuella problem med skotern system är ett utmärkt sätt att undvika dyra mekaniker räkningar. Utföra en enkel felsökning procedur varje gång din 150 cc scooter verkar konstigt är en nödvändig process innan du väljer att ta din skoter till en licensierad mekaniker. Instruktioner
1

Förvandla din nyckel till "On" för att kontrollera dina mätare. Många 150 cc skotrar har konsolen mätare som visar nivåer av olika delar av scooter, såsom bränsle, körsträcka, hastighet och även oljetemperatur. Om någon av dessa mätare inte flyttas när du vrider nyckeln till "On" läge, kan du ha ett problem med det elektriska systemet på skotern.
2

Kontrollera däcktrycket på din front och bakre däck med en lufttrycksmätare. För 150 cc skotrar, bör framdäcket vara på ca 22 psi, och den bakre däcket bör vara ca 29 psi. Om endera däcket underinflated, kommer din scooter hastighet påverkas negativt. Om endera däcket overinflated, kommer din scooter hantering påverkas.
3

Dra åt alla synliga bultar med en hylsnyckel på toppen och botten av din scooter. Synliga bultar är mest sannolikt att lossna eftersom de utsätts för element inklusive regn och studsande stenar. Lösa bultar, i synnerhet på estetiska paneler, kan ofta leda till att skotern att skramla under drift, vilket ger skotern en känsla av att ha ett allvarligt mekaniskt problem, när det i verkligheten är det en enkel fråga om en lös del.
4

Kontrollera din scooter batteri med en voltmeter. Gå batterifacket under stolen och fäst den röda (positiva) spårvidd till den positiva polen och den svarta (negativa) spårvidd till den negativa polen. Mätaren ska läsa ungefär 5,85 kilowatt.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/129951.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.