Hur till Stopp Avgassystem Vibrationer

Förbränningsmotorer genererar avgaser i ojämna flöden. Som ett resultat av det pulserande produktion av avgaserna genom avgassystemet, vibration överförs till fordonet. Exhaust vibration alstras genom ljud vibrationer och mekaniska vibrationer. Medan fullständigt avlägsnande av dessa vibrationer är inte möjligt med när motorn är igång, kan betydande minskningar göras för att tillåta fordonet kabinen passagerarna att rida relativ komfort. Instruktioner
1

Installera en resonans slutrör. Genljöd avgassystem tips är fodrade med ett ljuddämpande material, såsom glasfiber, för att minska det totala bullret profilen av avgassystemet.
2

Installera en ljuddämpande huv liner. Eftersom avgaserna produceras vid motorn, kan mycket av den inledande vibrationen av avgassystemet framställas under huven. Dämpa ljudvågor i motorrummet kan minska den totala vibrationerna kändes i kabinen. Addera 3

Installera ljuddämpande mattor eller material i kabinen på din bil. Ta bort de inre innehållet att exponera ren metall. Detta inkluderar sittplatser, mattor, stoppning, klädsel, tak material och trim. När ren metall är utsatt, installera ljuddämpande materialet mot ren metall enlighet med tillverkarens anvisningar. Byt interiören.
4

Byt varje svetsat avgasröret och hängare ljuddämpare med gummi-slutade galgar som upphäva avgassystemet. Professionell installation kan behövas, t.ex. på din lokala ljuddämpare shoppar. Avgassystem som fritt hänger, i motsats till svetsat direkt till fordonet, kommer att överföra mycket mindre vibrationer i fordonet.
5

Byt din ljuddämpare. Den främsta producenten av avgassystemet buller och vibrationer är ljuddämparen. Montera en ljuddämpare för att minska ljudet. Ljuddämpare med flera kamrar och fodrad med ljuddämpande material kan avsevärt minska vibrationer och buller som produceras av avgassystemet.
6

Reparera alla avgaser läckor. Avgassystem läckage kommer inte bara att öka ljudnivån på avgassystemet, men kan också orsaka den omgivande metallen att vibrera.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/127753.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.