Hur man beräknar Exhaust Storlek

När du ser formeln inblandade i att göra det , att beräkna storleken på avgassystemet som du behöver kan verka skrämmande för någon annan än en mathwiz . Men , som med en massa svåra saker , det finns ett enkelt sätt runt det . Det är några fakta du behöver veta , såsom varvtal på din motor och dess förskjutning . Du bör kunna hitta båda dessa i din instruktionsbok . Instruktioner
1

Använd en matematisk formel för att räkna ut avgaser storleken som du behöver . Formeln är som följer .

Multiplicera rpm med den cylindervolymen och dividera med två för att få intaget volymen . Använd denna siffra att räkna ut resten . Antag att ett rör möjliggör ett flöde av 115 kubikfot per minut ( cfm ) per kvadrattum av området och att ditt avgassystem måste flyta på 2,2 cfm per enhet hästkrafter att räkna ut storleken .
2 < p > Använd en online-kalkylator avgasröret för att lösa det . Du kommer fortfarande att behöva veta rpm , förskjutning och hästkrafter i motorn , men när du matar in dessa siffror , är resten gjort för dig .
3

Läs så många artiklar som du kan antingen online eller i tidningar som ger råd om den bästa storleken /längden av avgas som passar ditt fordon . Använd vad du läser för att räkna ut vilka avgaser du behöver .

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/129936.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.