Problem med en 2005 Duramax

Duramax är en familj av motorer släpptes av General Motors med en cylindervolym på 6,6 liter. År 2004 försökte General Motors att genomföra strängare utsläppsbegränsningar för sina motorer genom avgasåterföring (EGR) och Garrett turboladdare med variabel geometri (VGT). Dessa nya utvecklingar var avsedda för bättre prestanda, men som kan hända med ny teknik, det fanns flera bakslag som GM stött på de 2005 versionerna av duramax. LLY Duramax Specifikationer

LLY Duramax motor släpptes från 2004 till 2005. Den ersatte LB7 motormodell men fortsatte med ett högt tryck, common rail, direkt insprutningssystem. Den LLY är en 90-graders V8-motor byggd med en gjutjärn blocket och aluminium topplock. Dess kompressionsförhållande är 17,5:1, och den har en borrning och slaglängd av 4,06 inches med 3,90 inches. Den väger cirka 835 pounds och har en olja kapacitet på 10 liter. Den LLY har maximal effekt på 310 hästkrafter vid 3000 rpm och 520 foot-pounds av vridmoment vid 1.600 rpm. Det kan få en maximalt motorvarvtal på 3250 rpm. Utsläppen styrs via EGR, VGT och en katalysator. Trots de framsteg som gjorts på denna motor, mötte den med flera kundklagomål.
Problem med LLY Duramax

Vissa åkare med LLY motor påtalade motor överhettning, turbo misslyckanden och trög respons, en ständigt rinnande koppling fläkt och dålig bränsleekonomi. Utformningen av turboaggregatet inlopp språkrör väsentligt minskar luftflödet. Denna omgjorda munstycket är för liten, och den skarpa åsen vid halsen i munstycket skapar onödig luftturbulens. Detta problem resulterar i minskad luftmängd och tryck, kvävning motorns luftflöde. Bortsett från detta behöver turboladdarens kompressor att arbeta hårdare för att möta bränsle-till-luft-kravet hos motorn. Denna onödig arbetsbelastning på turboaggregatet gör det utsatt för skador och fel.
Lösningar till LLY Duramax

turbo intag Problemet kan lösas genom att ersätta turbo inlopp munstycke med en större eftermarknad halsen språkrör. Detta tillåter turboladdaren att arbeta mer effektivt eftersom luftflödet inte längre begränsas. En annan lösning för att förhindra överhettning av motorn är att bygga om LLY med en kall luftintag. Den nuvarande utformningen av LLY orsakar intag av upphettning under-huven luft från intercoolern och kylaren. Modifiera LLY med eftermarknaden delar, såsom ett RAM-air-systemet, kan hjälpa den att ta in kall luft istället för varm luft.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/129929.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.