Hur man tar bort kylarens avtappningsplugg i en 2001 Dodge Ram

Radiatorn avtappningsplugg på 2001 Dodge Ram håller kylvätskan i kylaren. Bottenpluggen gör också att radiatorn servas av avtappningen. Motorns kylvätska är avsedd att pågå endast så många miles eller så många år innan det måste bytas. Dodge rekommenderar att göra den inledande kylvätska förändring på 2001 Dodge Ram på 52.000 miles och var 30.000 km efter det. Se alltid till att avtappningspluggen ordentligt åtdragna för att förhindra att kylvätska läcker ut ur kylaren och orsakar att motorn överhettas. Saker du behöver
Droppkar
1/2-tums enhet breaker bar
1/2-tums set drivhylsa (metrisk)
Visa fler instruktioner
1

Park 2001 Dodge Ram på en säker plats. Stäng av motorn och dra åt parkeringsbromsen. Öppna huven och stötta på plats. Låt motorn helt svalna innan något arbete på eller nära kylaren.
2

Kontrollera temperaturen på kylarlocket när motorn har helt svalnat genom att trycka på toppen av locket med din hand. Om locket kyls bort, långsamt skruva av locket från kylaren och lägg locket på en säker plats.
3

Skjut under framsidan av Dodge Ram och leta kylarens avtappningsplugg . Avtappningspluggen på 2001 Ram modellerna ligger på botten insidan hörnet av förarsidan av kylaren. Skjut en droppskål under avtappningspluggen.
4

Rör försiktigt i botten av radiatorn att se till att det kyls av. Lossa avtappningspluggen genom att vrida den moturs med en metrisk socket och breaker bar. När avtappningspluggen är löst, ta bort breaker bar och uttag. Låt kylvätskan rinna ut ur kylaren. Avsluta skruva ur avtappningspluggen med fingrarna samtidigt som du drar utåt på kontakten. När proppen har nått den sista tråden, fortsätt att dra ut den i kontakten tills det släpper från kylaren.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/129896.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.