Will Too Much Carb Cleaner Damage en bil?

Förgasarrengöringsmedel görs med trichlorethlyene och är kraftfulla lösningsmedel som tar bort fett, rost och smuts. Eftersom förgasarrengöringsmedel är så stark, bör du använda dem med försiktighet eftersom de kemikalier kan skada bildelar. Förgasare Cleaner Använder
Många fallspjällhusen har en skyddande beläggning.

Enligt Popular Mechanics, när en bil "snubblar" eller spiltor, är en möjlig orsak smuts och tuggummi i spjällhuset på bilen. Ett spjällhus är en bränsleinsprutning anordning för bilar så att luft och bränsle blandas. De flesta biltillverkare har ersatt förgasare med spjällhusen. Ett sätt att rengöra den gummiartade uppbyggd använder en förgasare renare, men försiktighet måste användas.
Betydelse

Vissa fallspjällhusen har en beläggning applicerad att motstå uppbyggnad när bilen är tillverkad. Den skyddande beläggningen inte försämras över tiden, dock kan använda förgasare renare tar bort den skyddande beläggningen. Detta innebär att du kommer att behöva rengöra smutsiga ackumulering oftare.
Sensor Försiktighet

spjällhuset har sensorer som kan skadas av starka kemikalier såsom förgasarrengöringsmedel. Sensorerna har även O-ringar för att täta dem på plats, vilket starka kemikalier kan skada.
Seal Försiktighet

bilens gas systemet har en tätning vid monteringshålen så att luft inte kommer in i systemet och ändra bränsle och luft blandningen. Starka lösningsmedel kan skada tätningarna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/127467.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.