Hur man läser en Oljesticka med Clear Oil

Ny bil olja är en utmaning för många människor vid kontroll nivåer fordon olja eftersom dess klart för guldfärgade utseende kan göra det nästan osynlig på oljestickan - till skillnad från gult till mörk- färgad används /gammal olja som sticker ut. Biltillverkare använder olika indikatorer oljenivån hjälpa fordonsägare och mekanik med denna fråga, men inte varje design använder samma indikatorer och vissa indikatorer fungerar bättre än andra. Läsa en oljesticka med klar olja är inte omöjligt men. Det finns flera metoder för att bestämma nivån med eller utan användning av indikatorerna. Saker du behöver
Duk
Ficklampa
Papper Drill handduk
(tillval) katalog Sandpapper (tillval) katalog roterande verktyg (tillval)
Visa fler instruktioner

1

Läs bilens manual för att avgöra om en varm eller kall motor är skyldig att kolla oljan. Om du måste ha en kall motor, parkera bilen på en plan yta i direkt solljus eller värme och vänta minst en timme innan du öppnar motorhuven och kontrollerar oljan. Om du behöver en varm motor, parkera bilen på en plan yta, stäng av motorn, vänta i fem minuter, och öppna huven.
2

Dra oljestickan, torka av den med en trasa för att ta bort oljan, och kontrollera placering och typ av indikatorer oljenivån som markerar de låga och normala oljenivå. Typer av indikatorer oljenivån är gropar, inbäddade märken såsom brev och ord, crosshatches eller andra spår, och /eller färg. Bokstäver kan innefatta "A" för "Add" (tillsätt olja), "L" för "Low" (låg olja) eller "F" för "Full" (optimal oljenivå).
3

Tryck mätstickan tillbaka in i röret, vänta 15 sekunder och sedan dra upp mätstickan.
4

Shine en ficklampa på mätstickan och använda reflektion av ljuset på oljan för att visa oljenivån. Om du inte kan se oljenivån på oljestickan, torka av pinnen, skjut tillbaka in i röret och gå till steg 5.
5

Kontrollera oljenivån med en torr bit hushållspapper . Dra upp mätstickan och sakta glida bit hushållspapper längs pinnen från "Full" märke till spetsen tills du ser papperet absorberar en del av oljan. Den punkt där pappershandduk mötte oljan på mätstickan är oljenivån.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125547.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.