Lägga Transaxle Fluid en 2001 Dodge Stratus

växellådan på 2001 Dodge Stratus är den viktigaste komponenten som driver transmissionen och främre differential ihop. Alla front-hjulsdrivna fordon har en transaxel, och vätskan håller de rörliga delarna smörjas och cool. Detta förhindrar haverier orsakade av värme friktionen mellan stålkomponenter inne i växellådan, växellåda och främre differential. Den vätska som läggs till växellådan kommer även att omfatta de delar av sändningen och de delar differential. Dodge rekommenderar att du ändrar vätskan mellan 50.000 och 75.000. Saker du behöver
Fluid fånga pan Flighter Long-neck tratt
Mopar ATF-4 transmission /transaxel vätska
Visa fler instruktioner
1

Kör 2001 Dodge Stratus runt ett tag att värma upp växellådan vätskan.
2

Park Stratus i ett säkert område och lämnar motorn igång. Dra åt parkeringsbromsen och öppna huven.
3

Stå framför bilen och leta reda på växellådshuset mätstickan som är monterad på toppen av växellådan. Mätstickan ligger på lägre förarsidan av motorrummet, i närheten av där den bakre sidan av motorn ansluter till växellådan. Leta efter mätstickan som har en gul eller röd handtag.
4

Dra upp mätstickan och kontrollera vätskenivån. Om vätskan är låg sätter långhalsade tratt i oljestickan röret. Häll en halv liter Mopar ATF-4 transmission /slutväxel vätska i tratten. Lägg växelspaken genom alla växlarna och sedan tillbaka till neutralläge. Kontrollera igen vätskenivån på mätstickan. Om vätskenivån är fortfarande låg, fortsätter att lägga vätskan halv liter åt gången tills vätskenivån på mätstickan register på hela märket.
5

Dra tratten ur oljestickan röret och sätt tillbaka mätstickan. Stäng av motorn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/129830.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.