Hur du väljer ett Kamaxel

För att välja den bästa möjliga kamaxel, måste du veta exakt vilka specifikationer du vill. Eftersom det finns vissa många olika typer av kamaxlar, hitta rätt man kan vara en utmanande strävan. Det finns flera saker att tänka på när man försöker bestämma vilken kamaxel är bäst anpassade för dig. Allt du behöver göra är att följa en kortfattad checklista över saker att tänka på en kamaxel. Instruktioner
1

avgöra vilken storlek du vill ha. Storleken av kamaxeln påverkar inte hissen av fordonet, utan snarare, varaktigheten och hållbarhet som den kommer att ha med tiden. Storleken av kamaxeln kommer inte att ha en effekt på kvaliteten av fordonet heller. Den är baserad på hur mycket kraft du vill ha bakom kammen vid varje given tidpunkt. När du väljer en kamaxel, bestämma om du vill spendera mer för extra kraft.
2

Bestäm bilens varvtalsområdet. Samtliga av de viktigaste aspekterna av fordonet ska ha samma varvtalsområdet för att optimalt köra. Du ska aldrig para en kamaxel av ett varvtalsområde med ett topplock av annan varvtalsområdet. Allt ska lösas i sweet spot av RPM intervall. Du måste vara noga med att inte obalans eftersom detta kan leda till skador på fordonet som helhet.
3

Bestäm vad ditt märke och modell är. Detta är en godtycklig faktor så många fordon fungerar på samma sätt. Dock kommer vissa kameror fungerar inte samma beroende på modell. Kör en kam av en betrodd mekaniker innan du försöker installera den för att se till att det är den bästa cam som ska användas i ditt fordon. Detta steg är till stor del frivilligt, men det hjälper att se till att din cam är det absolut bästa valet för dig.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/129147.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.