Cylinderhuvud Information

An motorns cylinderlock (er) är fastskruvad direkt på motorblocket. Cylindern huvuden huserar insugs-och avgasventilerna, ventilfjädrarna, de vipparmar och tändstift. Vatten cirkulerar från motorblocket till cylinderhuvudet, och ett antal matchande vatten passager är inbyggda i både motorblocket och cylinderhuvudet. Cylinderhuvudet syfte är att krossa hela luft /bränsleblandningen i var och en av motorns förbränningskamrar, och att sedan routa avgaserna ur motorn. Denna process betecknas ofta som "de fyra cykler" av en motor. Designs

Inte alla topplock är utformade på samma sätt. I själva verket har många olika topplock konstruktioner använts sedan förbränningsmotorn uppfanns, några mer framgångsrika än andra. De allra flesta av cylinderhuvuden är tillverkade av gjutjärn, även aluminium huvuden används ibland för högpresterande applikationer. Från flathead till halvklotformiga huvudet, oavsett vilken design används, men ändamålet förblir hos cylinderhuvudet densamma. Addera Ventiler

Varje cylinderhuvud har minst två ventiler för varje cylinder. Varje ventil styrs delvis av att cylindertoppen. En ventil, som kallas i insugningsventilen, används för att förse cylindern med bränsle, medan den andra ventilen, som kallas avgasventilen, tillåter avgaserna inuti cylindern att undkomma motorn. Ventiler utsätts för extremt höga temperaturer som alstras i förbränningsrummen. Dessa temperaturer kan ibland nå smältpunkten för järn. En vipparm pressar ner på spetsen av varje ventil för att öppna den, och ventilens glider stamceller genom guider i topplocket.
Vipparmar

De lober på en motors kamaxel bestämma när varje ventil inuti topplocket öppnas, och hur länge varje ventil öppen. En enda ventil lyftare vilar på toppen av varje kamaxelns lob. När den stora delen av loben når lyften, det skjuter LYFTAREN uppåt mot topplocket. Ovanpå varje lyftare är en enda tryckstång. När lyften stiger, ökar också tryckstången. På toppen av varje tryckstången är en enda vipparm. Eftersom tryckstången stiger, det skjuter på ena sidan av vipparmen endast, vilket orsakar den motsatta sidan av vipparmen att luta nedåt. Som i slutet av vipparmen färdas nedåt, det pressar ner på toppen av ventilen inuti topplocket därigenom öppna ventilen.
Valve Springs | Boka

Efter vipparm öppnar ventilen genom att trycka ned på spetsen av ventilen, ventilfjädrarna är ansvariga för att föra dem tillbaka upp i topplocket. De måste också göra det tillräckligt snabbt för att undvika att drabbas av kolven när den färdas uppåt mot topplocket. Av denna anledning är ventilfjädrar utformade för att hindra ventilerna från förbli öppen när de ska vara stängda, men samtidigt inte vara så stel som att råna motorn i hästkrafter eller skada kamaxeln.

fyrtaktsmotor

"fyra cykler" av en motor Se stegen i ett topplock tar att producera kraft i motorn. Den första cykeln kallas intaget cykeln. När kolven förflyttar sig nedåt i cylindern, det skapar ett vakuum. Intaget ventil inuti cylinderhuvudet öppnas, och vakuumet som produceras av den nedåtgående kolven drar in luft /bränsleblandningen. Den andra cykeln kallas kompressionscykeln. När kolven når botten av cylindern från intag cykeln, stänger cylinderhuvudet inloppsventilen. Kolven stiger sedan, komprimera luft /bränsleblandningen. Kraften cykeln börjar sedan en gång tändstiftet inuti cylinderhuvudet antänder den komprimerade luft /bränsleblandningen. Den resulterande explosionen tvingar kolven till botten av cylindern. Det är den kraften som så småningom överförs till fordonets drivhjul. Den fjärde och sista cykeln är avgasrörets cykeln. När kolven klättrar tillbaka till toppen av cylindern, öppnar avgasventilen i topplocket och kolven trycker avgaserna ut ur motorn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124780.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.