Toyota Plugged Injector Symtom

Liksom andra biltillverkare, Toyota har lämnat traditionella förgasare för en mer kontrollerbar form av aspiration: bränsleinsprutning. Den främsta fördelen med bränsleinsprutning är att den elektroniskt kan kontrolleras, vilket gör det enkelt och snabbt att justera motorns prestanda i farten för allt från fukt, temperatur, belastning och höjd. Bränsleinsprutning system är inte utan problem, dock. Precis som förgasare, med användning de kommer så småningom slutar att fungera normalt - vanligtvis från en blockering av bränslet som strömmar genom en eller flera av injektorer. Symtom
p Om din Toyota har en eller flera pluggade bränsleinjektorer det inte kommer att producera förbränning i en eller flera cylindrar. Det är möjligt för en nätansluten injektor helt stoppa en cylinder från att fungera. Det är betydligt vanligare att pluggen att orsaka intermittent antändning i problemet cylindrarna. Bilen kommer spotta. Acceleration blir ryckig. Motorn kan dö på tomgång eller låga varvtal. Det kan finnas en acceleration eftersläpning: en liten sputter eller försena, innan motorn börjar rev. Om det finns en mycket liten obstruktion, kan motorn spotta inte, men bara känna svarar och mindre kraftfull.
Orsaker

Bränslespridare skapar en mycket fin dimma av bränsle . Trots att ha bränslefilter, kan skräp fastna någonstans i injektorn, begränsa eller helt blockera bränsleflödet. Källan till skräp kan komma från själva bränslet. Fina partiklar kan finna sin väg in i ditt bensinstation bränsle reservoar. Bränsle tankfartyg kan plocka upp skräp. Och, precis som din bensintank, kan små partiklar kasta av bränsle reservoarer för att fastna i spridarna. Andra orsaker är gummi eller lack som orsakas av bränsle tillsatser. Bränslen själva är lösningsmedel, när den torkas, gör de inte tenderar att lämna lack-liknande rester eller gummiliknande återstod. Tillsatserna dock inte kvar när bränslen torrt. Dessa vänster bakom tillsatser kan plugga bränslespridare.
Misdiagnosis
p Det är viktigt att förstå att pluggade injektorer är inte den enda orsaken till de döda cylindrar, sputtring eller klippa ut. I själva verket symptom på en pluggad injektor är nästan identiska med några andra bränsle problem och ett antal elektriska problem. I huvudsak är du motorn inte förbränna bränsle när det borde vara. Symptomen känner en hel del som du kör slut på gas. Så, vill du se till att det finns gas i din tank. Symptomen kan också orsakas av ett igensatt bränslefilter eller bränsleledningen. Och det kan vara mycket svårt att se skillnad mellan elektriska problem och bränsle. Allt från fukt i din distributör för dåliga tändkablarna kan orsaka mycket liknande symptom. En ledtråd som kan hjälpa dig ta reda på om ditt problem är bränsle eller el är om det försvinner med högre varvtal. När motorn accelererar, det skapar fler ampere, vilket kan hoppa över dåliga anslutningar. Bränsle är motsatsen. Smuts kan avgöra när motorn saktar och tenderar att täppa värre som bränsle går snabbare. Annars kommer systematiska tester krävas för att isolera problemet. Eller, kan du rengöra bara eller ersätta din bränslespridare.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/129800.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.