Hur man byter en bränslekapseln på en Oldsmobile Alero

bränslekapseln på Oldsmobile Alero modell fordon är den viktigaste komponenten som inrymmer bränslefiltret. Huvudansvaret för bränslefiltret är att fånga och hålla någon typ av föroreningar från gasen filtrets insida. När gasen strömmar genom bränslefiltret, kommer föroreningarna fastnar på de långsträckta fibrerna som utgör filterelementet. Fibrerna håller föroreningarna medan den friska gasen strömmar ut ur filtret och mot bränsleinjektorerna. Byt bränslefiltret var 50.000 till 75.000 miles som rekommenderas av Oldsmobile. Saker du behöver
Fluid fånga pan
Open end metriska skiftnyckel satt
ren trasa
Visa fler instruktioner
1

Dra Oldsmobile Alero på en nivå yta som är i ett ventilerat utrymme. Stäng av motorn och dra åt parkeringsbromsen.
2

Skruva av tanklocket helt från bensintanken för att släppa trycket i bränslefiltret.
3 < p> glider under den bakre delen av Alero direkt under stammen området och leta reda på filterbehållaren bränsle som är monterad inuti en konsol nära baksidan av bränsletanken. Skjut pannan vätskan fångsten under bränslefiltret.
4

Avlägsna skruv på bränsleledningen genom att hålla bränslefiltret kapseln med ena handen och vrida bränsleräknaren linjen medurs med en metrisk öppen nyckel . När bränsleledningen muttern lossnar, avslutar skruva loss muttern bränsleledningen tills bränsleledningen är helt ur bränslefiltret. Dra bränsleledningen ur bränslefiltret och låt den hänga ner mot vätskan fånga pan att fånga upp eventuellt överskott av gas från bränslefiltret och bränsleledningar ..
5

bort snabbkopplingen bränsleledningen från den andra sidan av bränslefiltret genom att trycka på plastflikarna på slutet av bränsleledningarna och dra ut på bränsleledningarna på samma gång. Använd en ren trasa för att komprimera plastflikarna. Dra bränsleledningen rakt ut av bränslefiltret och låt den hänga ner mot vätskan fångsten pan.
6

Dra gamla bränslefiltret ur fästet och placera den i fångsten pan. Tryck in det nya bränslefiltret i hållaren och skruva skruv på bränsleledningen mutter på bränslefiltret. Dra åt muttern bränsleledningen med den öppna änden skiftnyckel tills muttern är tight.
7

Skjut snabbkopplingen bränsleledningen rakt på den andra änden av bränslefiltret tills det låses på bränslefiltret port . Dra ut på bränsleledningen försiktigt för att se till att den är säkrad till bränslefiltret.
8

Dra spärren pan ut från under Alero och skruva gasen tillbaka locket på bensintanken. Vrid tändningen till tillbehörsläget i tio sekunder och sedan slå på tändningen backa. Upprepa denna process två gånger till för att helt fylla den nya bränslefiltret med gas och för att avlägsna eventuell luft ur bränslesystemet. Veva motorn och se över det nya bränslefiltret och bränsleledningar för läckor. Stäng av motorn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/129793.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.