Luft Bränsle Induktion Rengöring

Luften induktion del av en bils styr bränslesystemet hur bensinen sprutas in i motorn. Dessa system levererar bensin till motorns cylindrar som en blandning av bränsle och luft, vilket vanligen görs med en bränsle-insprutning enhet eller en mer gammaldags förgasare som förångar bensinen och skickar den vidare till cylindrarna. I dagens bilar, datorer reglerar exakt hur mycket luft som blandas med bensin för att säkerställa att motorn utför effektivt, men rester kan fortfarande bygga upp, särskilt i spjällhuset. Förkolning

fordonet körs, kan spjällhuset, bränsleinsprutning och luft delar intag faller alla offer för en process som kallas förkolning. Detta är en ansamling av rester som uppstår när bränslet förångas och sedan antänds i motorns cylindrar. Värmen motorn skapar medan du kör kommer bokstavligen baka några av de tyngre bränsle rester på rören och ytor spjällhuset och insprutningssystem.

Föroreningar också komma i luften och fastnar till återstoden. De i sin tur är också bakas in, och pyrolys fortsätter lager för lager. Detta medför ett antal motorproblem över tid, bland annat grov tomgång, tvekan och böljande i motorns prestanda, dålig gas körsträcka, smutsigare utsläpp och irriterande knackar eller pinga ljud. Dessa problem utvecklas lättare med låggradig bensin eller en äldre, mindre effektiv motor.
Rengöringsmetoder

Carbon är notoriskt svåra att ta bort från de ytor som den har varit bakat på, så mekanik och tillverkare har utvecklat kraftfulla metoder för att rengöra luftsystem induktion. Det finns flera olika sätt att göra detta. Äldre och mer grundliga sätt ta isär systemet bränsleinsprutning och rengör det bit för bit, avlägsna alla avlagringar eller byta bitar innan du lägger dem tillbaka tillsammans. Nyare metoder använder tryckluftssystem att skicka städare i olika delar av insprutningssystemet utan att ta isär den, sänka kostnaderna och tiden kräver att rengöra spjällhuset.

Hursomhelst, är kraftfulla rengöringsmedel används för att avlägsna de kolavlagringar, vanligen mycket sura föreningar som är i stånd att lösa upp kolet och bär bort det. Målet är att balansera rengöring makt med att hålla gasen och sälar injektion helhet och funktion. Flera faser används ofta, med ljusare rengöringsmedel används efteråt för att torka bort eventuell kvarvarande rester och spår av induktion städare. Vissa företag säljer både injektion apparater som använder en inkluderad källa med ren luft att spränga städare genom ett bränsleinsprutningssystem, och powderized städare som kombinerar lösningsmedel och avfettning egenskaper.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125418.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.