Hur man byter motorns luftfilter i en 2009 Honda CR-V

2009 års CR-V är Hondas kompakta crossover SUV. Honda erbjöd CR-V med 2,0-liters, 2,2-liters och 2,4-liters bensinmotorer alternativ motor, som alla är beroende av ett luftfilterelement att hålla luftburna skräp ur förbränningskammaren. Även om det finns ingen körsträcka för luftfiltret ersättning, bör du ta bort luftfiltret vid varje oljebyte intervall och inspektera den för skador. Om du inte kan se ljuset passerar genom filtret mediet när du håller den upp till en ljuskälla, byt ut den. Saker du behöver
Skruvmejsel
Visa fler instruktioner
1

Öppna CR-V: s huva. Lossa de fem klämmorna på sidan av luftfiltret, med spetsen på skruvmejseln. Ställ in skruvmejseln mellan toppen av klippet och kroppen av luftfiltret, vrid skruvmejseln för att lossa klämman.
2

Lyft försiktigt luften locket renare montering av bottnen av luften renare. Se till att du inte skadar de omgivande delarna, eftersom det finns lite utrymme att flytta locket.
3

Reach inuti luftrenaren botten och ta bort det gamla luftfiltret. Ställ in det nya luftfiltret i luften renare botten, vilket gör att den vita sidan är vänd uppåt.
4

Sänk luftrenaren locket tillbaka i position. Se till att locket sitter flush på luftrenaren botten. Snap alla fem klämmorna på plats för att säkra locket luftrenaren.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131727.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.