Hur att bogsera med automatisk växellåda

Svår transmission skador kan uppstå om du försöker bogsera en bil med automatisk växellåda felaktigt. Överföringen påverkas även om bilen är i neutralläge. Det viktiga är att bogsera fordonet utan att ha det interna arbetet i transmissionen är inblandade. Saker du behöver
Dragkrok
Bil dolly
Ratchet och uttag
Bakljus kit
Visa fler instruktioner
1

avgöra om du kommer bli bogsering ett bakhjul, framhjul, eller fyrhjulsdrift fordon med automatisk växellåda. Varje typ av fordon krävs en annan inställning till bogsering. Konsultera din instruktionsbok för bilen om du är osäker på detta.
2

Tow en bakhjulsdriven bil med en dragkrok och skumt. Släpp drivaxeln genom att ta bort kardanknuten vid differentialen eller bakre änden. Du gör detta genom att ta bort de två skruvarna som håller två av de fyra armar av kardanknuten på plats. Sänk den här änden av drivaxeln försiktigt till marken och tillbaka bultarna och oket på plats så att de inte kommer att gå vilse. Du kan lagra dem om du väljer. Bogserbåt lätt på drivaxeln och den främre delen med den främre kardanknuten bör dra från transmissionen. Försök att inte låta det slam till marken. Förvara drivaxeln i ett fordon för att ta det tillsammans för att användas senare.
3

Placera dragkroken framför bilen. Kontrollera att alla säkerhetsanordningar är ansluten och fungerar. Höj tungan av dragstången och sänk den till bollen på skumt fäst dragfordonet. Dra åt dragkroken säkert till bollen och bifoga alla säkerhetskrav kedjor från dragstången till dragfordonet.
4

Använd en bil dolly för framhjulet och alla hjul fordon kör. Fäst bilen dolly till dragfordonet precis som en dragkrok. Den sitter på dragkrok och får skärpas till bollen. Fäst alla säkerhetskrav kedjor. Dessutom, anslut ljuset kontakten till ett uttag på dragfordonet för att aktivera bromsljusen och blinkers. Om det inte finns något uttag, måste du köpa ett kit från en delar butik för att ge ström till släpvagnens belysning. Installera det på din bil enligt tillverkarens anvisningar.
5

Kör bilen på till bilen dolly. Bara framhjulen kommer att vila på dolly, bakdäcken kommer att rulla fritt på bilen. Använd kedjorna för att fästa bilen till dolly. Du måste ta bort drivaxeln från all hjulsdrivna fordon. Detta görs på samma sätt som en bakhjulsdriven bil. Bilen ska vara redo att bogsera med ingen överföring skador.
6

Använd en belysning kit från en delar butik eller uthyrningsfirman till tråd svans och bromsljus på fordonet bogseras. Kontrollera att alla lampor fungerar innan man börjar att bogsera bilen. Du har också möjlighet att använda en bil trailer i stället för en dragstång eller bil dolly för att bogsera någon typ av bil utan att oroa överföringen.
7

Bärga bilen ca 1/4 till 1 /2 mil och stannar för att inspektera alla uppkopplingar. Kontrollera att alla lampor fortfarande fungerar. Kontrollera säkerheten kedjor och skumt för en säker passform. Om allt är bra, fortsätt med bogsering. För långa resor, kolla allt varje gång du stannar av någon anledning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/127901.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.