Typer av olja för en Mercedes Benz

Mercedes-Benz är en lyx biltillverkare känd för att producera bilar som kombinerar stil och utmärkt design med teknik och prestanda. Om du äger en Mercedes, ger regelbundet underhåll är nyckeln till optimal prestanda. Få regelbundna oljebyten är ett grundläggande steg i att hålla din Mercedes utför på en hög nivå, men du måste veta den rätta oljan att använda. Du måste känna till rätt olja i vikt, liksom rätt kvalitet. Vikt

Oljor vars vikt eller viskositet, är bra för låga temperaturer har ett "W" efter deras antal, medan oljor som används i höga temperaturer inte. Vissa oljor är bra för både och kallas multi-viskositet, all-väder eller all-temperatur oljor. Det är dessa oljor som anges för användning i de flesta Mercedes-Benz. Multi-viskositet olja 5W-40 vikt rekommenderas för de flesta modellerna, men 0W-30, 0W-40, är ​​10W-40 och 5W-30 också användas i vissa bilar.
Single-Grade

Denna typ av motorolja anges vanligen endast för smala temperaturområden, antingen vid höga temperaturer eller låga temperaturer. Den kan användas på ett fåtal aktuella Mercedes-Benz modeller, såsom dieselmotorer i modellserierna 300, 400, 500 och 900. OM 457 och 460 modellerna kan också använda single-grade motorolja, men företaget rekommenderar singel-grade för någon av sina fordon endast "i undantagsfall".
Multi-Grade

Denna typ av motorolja blir bättre prestanda till ett bredare spektrum av temperaturer. Det rekommenderas för användning på de flesta Mercedes-Benz. En lång lista av olje-märken är godkända av företaget, från JB tyska olja till varumärken med att amerikaner är mer bekant, såsom Castrol, Mobil och Pennzoil.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/129485.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.