Gör det själv: Skiva Bromsar och rotor

De flesta moderna bilar använder någon form av skivbromsar, som förlitar sig på ett bromsok som klämmer en rotor, när bromsarna används för att bromsa bilen. Med tiden rotorerna (liksom bromsbeläggen) börjar att slitas ut och måste ersättas för att bromsarna att fortsätta att fungera korrekt. Byte av broms rotorer kan göras genom en butik eller en någorlunda kompetent hem mekaniker. Saker du behöver
Golv jack
Jack står (4) katalog Hylsnyckelsats och spärrfunktion
Skruvmejslar (Phillips och platt huvud) katalog Gummiklubba (tillval) katalog Bromsrengöringsmedel
Shoppa trasor
ersätter rotorer
C-klämman (tillval) katalog antikärvningsmedel
spruta (tillval)
Visa fler instruktioner
1

Lossa muttrarna till hjulen på alla fyra hörn av fordonet. Lyft bilen med en domkraft och sänka den ordentligt på pallbockar. Slutför bort hjulen och ställ dem åt sidan.
2

Ta bort bromsok bultar som håller oket till upphävandet eller bromsoket bäraren. Detta kommer att variera beroende på fordonet. Rådgör med din bilens verkstadshandbok för specifika riktningar. Skjut tjocklek av av rotorn. Stöd bromsok genom att knyta den till en bit ståltråd fäst till en närliggande suspension bit eller placera den på en låda eller plattform.
3

bort bromsok transportören om det finns någon. Detta kommer att bli en metallhållare som bromsok bultar på som hålls på med två skruvar, en upptill och en nedtill. Ställ transportören åt sidan.
4

bort ställskruven som håller rotorn på navet. Inte alla fordon använder fasta skruvarna för att hålla rotorerna på. Ställskruven blir antingen ett platt huvud skruv, en stjärnskruvmejsel eller möjligen en stjärna-formad skruv.
5

Dra rotorn rakt ut av navet. Du kan behöva trycka på den bakifrån med en gummihammare om den är fryst till navet från smuts och fukt.
6

Spray bromsrengöringsmedel där rotorn fästen till navet och torka det med en ren trasa. Applicera lite antikärvningsmedel till navets yta. Skjut in den nya bromsen rotorn på navet. Sätt tillbaka ställskruven så utrustad.
7

tillbaka bromsok bäraren med de två skruvarna. Dra åt bultarna till specifikationerna i butiken handboken. Skjut bromsok och bromsbelägg över den nya rotorn. Om rotorn är för tjock för bromsok och kuddar för att glida över, måste du komprimera kolven i bromsoket med en C-klämma. Öppna locket till bromsvätskebehållaren. Ta bort en del av vätskan med en spruta för att förhindra att vätska från överfyllda. Ta bort bromsbeläggen från bromsoket. Placera en kudde av C-klämman på kolven och den andra på utsidan av bromsok och dra åt den på bromsoket så att kolven dras tillbaka. Toppa behållaren och sätt på locket.
8

placera elektroderna tillbaka i bromsoket. Skjut bromsok över rotorn. Dra bromsok bultar. Upprepa stegen ovan för de övriga fyra hörnen av fordonet. Sätt tillbaka hjulen och sänka fordonet till marken. Dra åt muttrarna i ett korsvis mönster. Pumpa med bromspedalen tills pedalen känns fast.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125971.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.