Dodge HEMI Octane Krav

De oktan krav i ett fordon varierar beroende på kompressionsförhållandet hos motorn. Den Chrysler Hemi är en relativt hög komprimering motor och kräver bränslen som följer tillverkarens rekommenderade oktantal. Högre kompression motorer skapa större cylindertryck och värme och därför kräver högre oktan bränsle för att förhindra förtändning, vilket resulterar i att pinga, knackar och eventuella skador på motorn. Oktan och prestanda

Varje version av Chrysler Hemi-motorn har ett rekommenderat oktantal för bästa möjliga prestanda. Minsta godtagbara oktan representerar den lägsta oktantal att dessa motorer kan drivas med utan att signifikant försämra prestanda eller riskera skador från pre-ignition.The användning av bränslen med oktantal ovanför högsta tillverkarens rekommenderade nivån kommer inte att resultera i några ökningar i prestanda. Den tillverkande rekommenderade oktanhalter återspeglar därför bränslena tillverkaren särskilt utformade motorn att fungera bäst med, och avvikelser från dessa rekommendationer kommer inte att medföra några extra fördelar och kan resultera i sänkt prestanda och minskad bränsleförbrukning.

SRT8 Hi-Performance

SRT8 högpresterande Hemi kräver 91 oktan bränsle bara. Den högpresterande SRT8 version av Chrysler Hemi motorn är konstruerad med en något högre kompressionsförhållande, vilket resulterar i högre cylindertryck än basmodellen Hemi. Denna högre kompression gör att motorn kräver en högre oktan bränsle för att producera sin maximala effekt och undvika de problem med att knacka och pinga som är förknippade med hög kompression motorer om den drivs med låg oktanig bensin.


Base Hemi-Manuell växellåda

Base Hemi motorer kombineras med en manuell växellåda erfarenhet något högre cylindertryck regelbundet. Eftersom föraren styr växling, kan belastningarna på motorn vara inkonsekvent och ibland högre än med en automatisk när motorn är tvungen att arbeta hårdare. För att minska risken för att pinga och knackar på grund av högre cylindertryck, rekommenderar Chrysler 91 oktan bränsle användas med Hemi-motorer som är anpassade till en manuell växellåda. 87 oktan bränsle anses vara acceptabel miniminivå för Hemis med manuell växellåda. Standarden eller "bas" Addera Bas Hemi-Automatisk Tansmission

Hemi-motorn har en något lägre kompression än SRT8 prestanda versionen. När Hemi matchas med en automatisk växellåda, rekommenderar Chrysler 89 oktan bränsle för maximal prestanda. 87 oktan är det lägsta oktantal som anges för basen Hemi oavsett transmission, men för bästa körsträcka och prestanda, bör de högre oktantal rekommendationer följas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126727.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.