De delar av en hydraulcylinder

Hydrauliska cylindrar genererar linjär kraft och rörelse från hydraulfluidtryck. Mest hydraulcylindrar är dubbelverkande i att hydraultrycket kan anbringas på antingen kolven eller stången änden av cylindern för att generera antingen utvidgning eller indragningskraft respektive. Hydrauliska cylindrar används i många mekaniska tillämpningar där höga linjära krafter är nödvändiga. Med en relativt liten hydraulmotor, kan en stor cylinder generera tiotals ton av kraft, på grund av nästan obegränsad mekanisk förstärkning förmåga och inneboende stabilitet av hydrauliska system. Hydraulcylinder delar

Hydrauliska cylindrar består av en slät insida rund rörformig cylinder, en fritt rörlig kolv med flera polymertätningar, en högpolerad rund kolvstång och en stång stödlager tillsammans med flera åtsittande tätningar att täta glidande stången där den lämnar cylindern. Den övre delen av cylindern, samt slutet av kolvstången har gaffellänkar beslag som tillåter vinkelrörelse av anordningen cylindern är ansluten till. Varje ände av cylindern har en gängad eller klämringskoppling öppningen där hydraultrycket rören är anslutna från cylindern reglerventilen.
Cylinder Operation

När reglerventilen handtag förflyttas mot utskjutningsområdet cylinderläget, hydraulisk vätska under högt tryck - vanligen 500 £. till tusentals pund. per kvadrattum tillåts strömma från hydraulpumpen till kolven sidan av cylindern, medan oljan under kolven av stången sidan av cylindern får strömma från cylindern och tillbaka till behållaren. Om handtaget skjuts till returläge, är den trycksatta oljan skickas till stångsidan av cylindern, tillbakadragning av cylindern och trycka på olja på toppen av kolven och tillbaka till behållaren.

Systembeskrivning

Ett typiskt system som använder hydrauliska cylindrar för att utföra arbete som kräver stora krafter - till exempel en hydraulisk grävmaskin spade används för att utföra konstruktion utgrävning - består av motordrivna hydraulpump , oljetank, kylning och filtrering, reglage, slangar och hydraulcylindrar.
Hydraulik Gain

Detta ger en mycket högre utgående kraft från cylindern än den kraft tillämpas av motorn, om än på ett proportionellt lägre hastighet. I fallet med hydrauliska domkrafter, baggar och pressar, detta är precis målet med hydrauliska cylindrar -. Ton kraft som finns i låg till måttlig hastighet inches per minut
vanliga applikationer

Hydrauliska cylindrar används i praktiskt taget alla typer av entreprenadmaskiner, inklusive grävmaskiner, schaktmaskiner, hoes rygg, kranar och väghyvlar. I byggnader, hydrauliska hissar använda stora cylindrar sammansatta teleskopiskt. Stora papperskorgen soptunnor använder hydrauliska cylindrar på mekanisk baggar att komprimera soporna. Inom fordons-och transportindustrin, hydrauliska bromsar för trumma och bromsok för skivbromsar består av hydraulcylindrar. Inom industrin är gaffeltruckar och domkrafter flitigt.
Inhemska ansökningar

vedklyvar använder hydraulcylinder baggar att dela famnar ved för vintern utan att du behöver vrickning ryggen , svänger en klubba.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124816.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.