Hur man tar bort Automatiska Växelspaksknoppar

För att underlätta underhåll, alla bilar med automatisk växellåda har löstagbara växelspaksknoppar, vanligtvis kallad skift handtag. Det finns ett par anledningar till varför du kan behöva ta bort en automatisk förskjutning handtag, inklusive rutinunderhåll. Kanske du vill installera ett nytt skift handtag eftersom den gamla är utsliten eller Borken. Det finns ett par olika sätt som tillverkarna använder för att installera automatisk växling handtag i sina fordon. Saker du behöver
Skruvmejslar
insexnyckel
Spetstång
Visa fler instruktioner
1

Inspektera basen av skiftet handtaget för en liten ställskruven. Detta kommer att vara antingen en Phillips skruv eller möjligen en insexskruv. Det kommer att vara relativt liten och kommer att gå igenom väljarspaken och tätar mot växelaxeln för att hålla väljarspaken på plats. Ta ställskruven med en skruvmejsel eller insexnyckel. Ställ skruven där den inte kommer att vara felplacerade.
2

Vrid väljarspaken motsols om det inte finns några skruvar närvarande. Handtaget kan helt enkelt skruvas på växlingsaxel. Om handtaget inte blir relativt enkelt, leta efter en låsring eller en kompressionskoppling vid basen av handtaget. Detta kan vara dold bakom en bit av trim som går runt skiftet handtaget. Om det är låsringen, ta bort ringen med ett par nål-tång. Om det är en klämringskoppling, använd en platt skruvmejsel för att försiktigt dra ut handtaget från armaturen.
3

Dra väljarspaken rakt upp och av växlingsaxel. Det kan lossna lätt eller det kan ta lite ansträngning för att ta bort. Var försiktig när du drar bort det för att undvika smällde själv i ansiktet. Du kan också ha att trä ur det även efter att ta bort en ställskruv eller en låsring genom att vrida det moturs. Koppla bort alla kablar som går till insidan av skiftet handtaget.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/129460.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.