Tändningsinställning Basics

För att uppnå optimala prestanda från en motor, behöver du rätt tändningen. Detta är nyckeln till att upprätthålla ett antal motorparametrar såsom livslängd, effekt och bränsleekonomi. Ignition timing, dock är ett mycket komplext arbete och bör i allmänhet utföras av en fackman. Däremot kan en seriös hobby med en stor kunskap om de olika aspekterna av tändningen justera den i sitt fordon. Ställa Tändningsinställning

att ange tidsinställning, först lossa nedhållande skruven så att distributören kroppen är fri att rotera. Generellt föreliggande punkterna börjar öppna, är en gnista utlöses. När distributören kroppen roteras, förhållandet mellan läget för distributören punkter och läget för de förändringar distributör cam. Förhållandet mellan de två är nyckeln till tändningen.
Process
p Det finns i huvudsak två uppgifter att tändsystemet utför. Det är ansvarig för att skapa hög spänning som färdas över tändstiftets gap. Detta börjar förbränningsprocessen. Tändningen kommer in som gnistan måste ske vid exakt rätt tidpunkt att avfyra rätt cylinder.
Statisk Tuning

Statisk tuning sätter timing medan motorn är avstängd. På de flesta äldre bilar, var detta den process som används för att ställa in tiden. Det är alltid klokt att ha verkstadshandboken för bilens modell år innan du fortsätter med denna metod som motorkonstruktioner kan innebära variationer i processen. Dessutom är denna process inte en mycket exakt metod jämfört med mer moderna metoder, såsom dynamisk inställning. Addera Dynamic Tuning

Detta förfarande är mer exakt, komplex och krävs att motorn vara igång. Den använder en mer sofistikerad testutrustning kallas ett stroboskop. Medan finjustera tändningen, måste du ha den dynamiska timing specifikation för bilens motor som variationer från motor till motor kräver olika timing procedurer.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/127371.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.