Hur man förlänga livslängden för ett bilbatteri

bilens batteri är en av de viktigaste bildelar du någonsin stött på. Utan ett bra batteri, är bilen i princip värdelös. Det batteri driver din motor och alla aspekter av bilens drift. Underhålla ditt fordon på en ordentlig grund är ett bra sätt att säkerställa att batteriet räcker. Men det finns åtgärder att vidta för att förlänga livslängden på din bil batteri. Ta reda på hur. Saker du behöver
Ett fordon
Bilbatteri
Kunskap om din bil
Visa fler instruktioner
1

hålla bilen bibehålls på en regelbunden basis. Många bilhandlare och bilverkstäder erbjuder tjänster specialare baserade på körsträcka, vilket du bör följa ungefär. Genom att byta olja, byta luftfilter och rengör apparaten bränsleinsprutning, hjälper du oundvikligen ditt bilbatteri.
2 p Om du bor i ett varmt eller hett klimat, försök att hålla din bil garaged. När ett fordon sitter i den varma solen dag in och dag ut, kan värmen ha en negativ inverkan på ditt bilbatteri. Med andra ord kan den tömma den. Garage din bil eller parkera i skuggan om möjligt.
3 p Om du bor i ett kallt klimat, vara säker på att köra din bil varannan dag eller så. Även om du inte kör mycket, värma din motor upp gång på ett tag innan du drar iväg.
4 p Om du måste avbryta din bil när det är igång, lägg det i parken. En av de värsta saker att göra till ett bilbatteri är att hålla din bil tomgång. Detta kan skada batteriet och motorn om det görs ofta.
5

När du vända din bil, se till att hålla foten på bromsen och göra en punkt innan manövrera din bil till "enhet."
6

Drive! Körning laddar ditt bilbatteri bör det rinna av någon anledning. Om du märker att du har svårt att varva din motor upp, ta din bil för en check-up.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124190.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.