Vad gör min bils baksida avslutar Sway?

När ett fordon kört runt ett hörn, lyfter fordonets sida på insidan av svängen som vikten överförs mot utsidan av hörnet, vanligen ett beteende kallas kropp "gunga", "rulla" eller "lean". Detta sker i varierande grad beroende på märke och modell, och den allmänna mekaniska tillståndet för fordonet. Överdriven vajande från den bakre änden av ett fordon kan orsakas av en mängd olika frågor, kan som alla åtgärdas. Trasig eller skadad Sway Bars

Som namnet antyder en krängningshämmare är en tunn, rörformig längd av metall som går från ena sidan av suspensionen till den andra och reglage svajar när fordonet körs runt hörn . Stången verkar som en hävarm och skjuter insidan däcket mot marken för att minska mängden av magert. Den krängningshämmare länk är den lilla delen som ansluter baren själv till fordonets upphängning. Om länken är trasig eller skadad, kommer baren inte kontrollera krängning av fordonet på det sätt som det är tänkt att.
Solution

att se Om krängningshämmaren eller länk är skadad, höja fordonet och kontrollera alla fästpunkter i baren, inklusive krängningshämmare länkar samt de mittersta fästen och bussningar som fäster fordonet till bilens chassi. Om länken är trasig eller bortkopplad, kan en ny länk installeras av unbolting den gamla länken och installera en ny i omvänd för flytt. Länkar kosta allt från $ 20 to $ 50 (juni 2010).
Slitna Stötdämpare och fjädrar

slitna chocker är bland de viktigaste orsakerna till överdriven dominerar i ett fordon och en känsla av glapp från den bakre änden. Över tiden, stötar förlorar sin styvhet och förmåga att snabbt och smidigt reagera på viktöverföring i hörnen. Om chocker är slitna, är resultatet överdriven krängning och en brist på kontroll runt hörn. Det är mindre vanligt att fjädrarna att bli sliten, även om detta kan vara en fråga om fordon med höga miles.
Solution

att kontrollera styvheten i bilens stötdämpare (eller främre stötdämpare), skjut hörnet av bilen ner så hårt som möjligt. När bilen stiger tillbaka upp, ska det göra det smidigt och snabbt och komma till ett stopp. Det borde inte studsa upp och ner lätt, om den gör det, då nya chocker bör installeras av en professionell mekaniker. En uppsättning av chocker i allmänhet börjar på runt $ 200 och går upp därifrån, beroende på märke och kvalitet.
Andra överväganden

Ibland alltför gungning från bilens bakre änden kan orsakas av störningar som är alltför mjuk eller vingla barer som är för små. Ofta kommer dessa att vara i perfekt skick, men är bara inte tung nog för att effektivt kontrollera förflyttning av fordonets bakre ände. Lösningen är att installera kraftigare stötar och större barer svajar att göra fordonet känner sig mer planteras och stabil. Det bör noteras att en större bakre vingla bar aldrig bör installeras utan att installera en större bar front gungning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126591.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.