Hur man installerar en Victor Reinz ventilkåpa Packning

En motorns ventilkåpa är metallhöljet som går över ventilerna på huvudet. När motorn är igång, olja stänker runt insidan av locket. Med tiden, den packning som tätar locket mot huvudet kan torka ut skadad eller olja blöt, vilket orsakar oljan att läcka. Ventilkåpan packningar ska bytas ut med jämna mellanrum. Detta är en relativt enkel procedur, men svårighetsgraden kan variera beroende på bilmodell. Victor Reinz är ett av de många företag som tillverkar packningar ventilkåpan. Saker du behöver
Hylsnyckelsats och spärrfunktion
Stålull Rags
Scraper
Ny packning
Packning tätningsmedel
Momentnyckel
Visa fler instruktioner

1

Öppna huven. Om fordonet har nyligen kört, låt motorn svalna så ventilkåpan är av metall och kan få heta.
2

Leta ventilkåpan om det finns någon, eller ventilen täcker om det är två. Motorer med en V-layout (V-8, etc) eller en boxermotor layout (flat-6, etc) kommer att ha en ventil lock på vardera sidan av motorn för varje cylinderrad. Många motorer har motorhuvar eller trimma som måste tas bort för att komma åt ventilen täcker. Dessa kommer att hållas den med clips eller bultar.
3

Ta bort alla komponenter som går över ventilkåporna, såsom andningsventiler slangar eller elektriska kablage. Tändstiftet kablar på vissa bilar går genom hål i ventilkåpan packning. För att ta bort dessa, försiktigt dra bort dem från tändstiften, märkning med en bit tejp och markör som du går så att de inte blandas ihop. Ta inte bort tändstiften.
4

bort spolarna om motorn använder dem. Dessa kommer att skruvas fast motorn med små nötter. Koppla loss kablaget som går till varje enskild spole. Konsultera en verkstadshandbok för just din bil, eftersom detta förfarande kan variera kraftigt.
5

Ta bort muttrarna eller bultarna som håller fast ventilkåpan. Dessa kommer sannolikt att placeras på omkretsen av ventilkåpan, och dra åt locket till motorns huvud. Använd lämplig storlek socket och en spärranordning för att ta bort muttrarna. Ta bort ventilkåpan. Du kan behöva trycka på kanten av ventilkåpan lätt med en gummiklubba för att befria packningen från motorn.
6

Vrid ventilkåpan (eller täcker) över. Torka all olja ut från insidan av locket. Ta bort alla gamla packningen material från fördjupningen som går runt läppen av locket där packningen sitter. Du kan spraya packningen remover på den gamla packningen och sedan skrapa bort det. Om det inte finns så mycket packning material, stålull och en tråkig skrapa bort det. Repa inte metallen.
7

Rengör motorn där ventilkåpan sitter på samma sätt som ovan, se alla gamla packningen material avlägsnas och den passande ytan är ren och slät. Placera en sträng av packning tätningsmedel runt omkretsen av ventilkåpan läppen. Konsultera handboken för ditt fordon, eftersom inte alla motorer kräver användning av packningen tätningsmedel.
8

Placera den nya packningen på plats på ventilkåpan. Lay ventilkåpan på plats, se till att packningen är rätt placerad. Montera och dra åt muttrarna ventilkåpan till rätt specifikation med en momentnyckel. Dra inte åt muttrarna.
9

tillbaka tändkablarna genom att trycka dem på tändstiften. Eller installera spolarna och selar spole om motorn använder spolar. Ersätt alla komponenter som togs bort för att tillåta avlägsnande av ventilkåpan. Starta motorn och kontrollera för oljeläckage. Sätt tillbaka motorkåpan eller trimma om tillämpligt.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/129456.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.