Hur man tar bort Engine Belt från en 2003 GMC Sierra

På en 2003 GMC Sierra , motorn tillbehör avrinning för ett bälte som är monterat på framsidan av motorblocket . Detta bälte är alltid under spänning , med hjälp av en remskiva som kallas en automatisk spännare . För att ta bort Serpentine belt , måste du tillfälligt flytta spännaren att minska trycket på bältet systemet . Lyckligtvis är detta inte svårt att komma åt eller att göra . I det här fallet är projektet fordon utrustat med en 5.3l V8-motor . Saker du behöver
24 - tums breaker bar
Hylsnyckelsats
Visa fler instruktioner
1

Pop huven och leta reda på spännaren på motorn . Detta är på mitten av motorn , precis under intaget slangen , och har en hex ​​- head bolt i mitten av det .
2

Placera en hylsa på änden av hex - head bolt och fäst sedan breaker bar . Lyft upp på stången för att lindra spänningen på remmen genom att dra upp spännaren . Bältet ska slakna .
3

Skjut av remmen från runt en av de andra skivorna , sedan ut från undersidan av spännaren . Sänk långsamt ned spännrullen tillbaka till sitt normala läge , fortsätt sedan att ta bort resten av bandet . Vid denna punkt , bör det ta bara en snabb dragning för att lossa den , om den inte redan har fallit genom motorrummet .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125756.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.