Hur vill kolla en GM MAF

Massan luftflöde (MAF) sensor är en apparat som mäter volymen och tätheten av luft så att den elektroniska styrenheten kan beräkna den rätta blandningen av bränsle sprutas in i bränslespridare. Det gör detta genom omvandling av intaget av luft i en spänningssignal att den elektroniska styrmodulen kan mäta. MAF-givaren är placerad direkt i vägen för inkommande luft, mellan luftrenaren och spjällhuset. En dåligt fungerande MAF sensorn kan orsaka att motorn stannar, misständning eller har dålig gas körsträcka. Saker du behöver
Elektronisk bil scanner
GM MAF sensor specifikationer
Voltmeter
Hårtork
Visa fler instruktioner
1

Titta i din instruktionsbok för dina specifika GM MAF sensor inställningar. Om du inte har en instruktionsbok, kontakta din lokala GM-återförsäljare för att fråga om MAF-givaren specifikationerna för ditt fordon.
2

Öppna motorhuven och lokalisera MAF sensorn inrymt mellan luften renare och spjällhuset. Det är en plastklämma med kablar som kommer ut ur båda ändar. Inspektera givaren att vara säker på att det är tätt klippt ihop i båda ändar. Tryck försiktigt klippen i och dra isär för att släppa sin anslutning
3

. Inspektera insidan av kontakter för skräp, eller något som kan störa genomföra en spänning signal.
4

Starta bilen och sedan in sonden i en voltmeter till MAF sensorn utgång port. Vrid voltmetern på och kontrollera om spänningen förblir vid ett stationärt tillstånd av 2 till 3 volt. Knacka försiktigt på MAF-givaren medan bilen är igång och när sonden är i terminalen hamnen. Om spänningen behandlingen förblir konstant, är MAF sensorn fina. Om motorn börjar knacka eller förändringar sensoravläsning behöver MAF sensorn ändras.
5

Tryck på gaspedalen för att ändra varvtalet på motorn samtidigt som en spänning läsning. Om spänningen i MAF sensorn ändras mer än rpm ökningen kommer MAF sensorn behöver bytas. För att kontrollera värme-relaterade frågor, använd en hårtork och peka den varma luften mot MAF sensorn och dess anslutningar kabel. All värme-relaterade frågor kommer att orsaka att spänningen läsning att öka.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/129152.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.