Vridmomentet Specifikationer för en 1989 Toyota Celica

Toyota började tillverka Celica 1970, erbjuder en rad kupéer. Under hela sin produktion, presenterade Celica en fyrcylindrig motor. År 1989 presenterade den en 2-litersmotor. Denna motor kan producera någonstans mellan 115 och 190 hästkrafter och mellan 122 och 190 foot-pounds av vridmoment, beroende på vilka Borrning och slaglängd längder och konfigurationer ventil. Motorblock

Vevaxeln kräver 43 foot-pounds av vridmoment för att gå ordentligt med motorblocket. Oljekylaren kräver 5.75 mul-pounds av vridmoment för att gå med motorblocket. Oljan-jet-till-motor-blocket bultar kräver 6.75 mul-pounds av vridmoment och olje-pan-till-motor-blocket bultar kräver 4 mul-pounds. Oljepumpen kräver 6 foot-pounds av vridmoment för att gå med motorblocket.
Topplocket på motorblocket

För 1989 Celica GE, de topplocksskruvarna till motorblocket med 40 foot-pounds av vridmoment. FE motor topplock kräver 47 foot-pounds av vridmoment för att gå till motorblocket. GTE cylinderhuvuden kräver två steg för att bult till motorblocket, vilket resulterar i 36 fot-pounds vridmoment. Avgasgrenrör bultar till topplocket med 31 foot-pounds av vridmoment. Insugningsröret kräver 14 foot-pounds av vridmoment för att gå ordentligt med topplocket.
Vevaxel

vevstaken i GTE och GE bultarna till vevaxeln med 49 foot-pounds av vridmoment och i FE med 36 foot-pounds. De svänghjulsbultar till vevaxeln med 72 foot-pounds av vridmoment i FE, med 65 foot-pounds i GE, och med 80 foot-pounds i GTE.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/129151.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.